Cand va reusi Nicusor Dan sa isi preia in sfarsit mandatul. Firea si PSD continua sa ii puna piedici

politica

Nicusor Dan a declarat ca judecatorii Curtii de Apel urmeaza sa decida luni, la ora 12.00, in privinta celor 52 de apeluri formulate impotriva validarii mandatului sau si este convins ca rezultatul va fi cel normal, pentru ca nu exista probe in acele contestatii, iar joi sau vineri cel tarziu va fi instalat la Primaria Capitalei.

„E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucurestiului. Am vazut toate cele 52 de apeluri, pentru ca evident sunt vizat in acest dosar, si nu exista niciun fel de proba. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci actiunile acestea nu au nicio baza”, a afirmat Nicusor Dan duminica la postul B1 Tv, citat de news.ro.

Intrebat daca aceasta poveste privind validarea mandatului sau de primar general se va incheia in saptamana care vine, Dan a raspuns: „Eu sper ca procesul in instanta in care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc maine (luni – n.r.) la amiaza, la ora 12.00 la Curtea de Apel, si sunt convins ca rezultatul va fi cel normal, firesc la o luna de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, saptamana aceasta care urmeaza. E o oarecare confuzie, pentru ca multa lume are impresia ca eu sunt primar de o luna de zile, cand nu am avut niciun fel de atributii. Conform legii, primarul in functie este cel care a fost ales in 2016, Gabriela Firea si o sa fie pana joi, vineri, cand o sa fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se intampla in Bucuresti ii revine pana atunci”.

Chestionat ce a facut in aceasa luna in care nu a putut sa isi preia mandatul, primarul ales a precizat ca a evitat sa deschida conflicte mediatice si a s-a ocupat de ceea ce inseamna relatia cu alte autoritati de care va depinde activitatea sa ca edil.

„Nu stiam ca o sa dureze asa de mult. Credeam ca o sa dureze cum a fost in 2016, doua saptamani, doua saptamani si jumatate. Am evitat sa deschid conflicte mediatice si sa ma duc sa vorbesc cu subordonati din Primarie cand, asa cum am spus, legal era alt primar. In schimb, m-am ocupat de tot ce inseamna relatia cu alte autoritati de care activitatea primarului general depinde. M-am intalnit cu toate persoanele implicate in criza medicala, incepand cu ministrul Sanatatii, cu DSP, cu domnul Arafat, cu cei de la DSU. M-am intalnit cu ministrul Transporturilor, m-am intalnit cu ministrul de Finante. Deci am pregatit toate acele lucruri care nu aveau contact direct cu Primaria Capitalei si sunt gata sa preiau mandatul”, a completat Nicusor Dan.

Primarul in functie al Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu ea in biroul de la Primarie si un scurt text, in limba engleza, in care afirma ca inca munceste si ca este „ca otelul”. „Sunt inca aici”, scrie Firea, adaugand: „Si imi place”.

Nicusor Dan a catalogat drept „insulta” la adresa inteligentei bucurestenilor fotografia pe care Firea a facut-o in biroul de la Primaria Capitalei si a postat-o pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: