Cand vor ajunge cele 250.000 de tablete si laptopuri la elevi. Monica Anisie: „Am pus un termen limita”

news

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a declarat miercuri ca termenul in care cele 250.000 de tablete si laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologia necesara desfasurarii orelor online este 10 septembrie.

„Ministerul Educatiei a elaborat caietul de sarcini si acolo avem ca termen pentru a ajunge in unitatile de invatamant 10 septembrie. Dar, dupa cum bine se stie, nu Ministerul Educatiei realizeaza aceasta achizitie. Noi ca Minister al Educatiei, am pus termenul limita 10 septembrie”, a spus Anisie, intr-o dezbatere online organizata de Fundatia World Vision.

Ea a afirmat ca sistemul de invatamant din Romania nu a fost pregatit pentru educatia online.

Intrebata daca ia in calcul in acest moment descentralizarea formulei in care vor invata copiii, in functie de specificul epidemiologic al judetului, orasului, comunitatii locale, ministrul Educatiei a raspuns: „Se ia in calcul si astfel de varianta, sa descentralizam decizia, chiar mergand pana la nivelul unitatilor de invatamant”.

Monica Anisie a afirmat ca toate deciziile pe care le va lua MEC in ceea ce priveste desfasurarea noului an scolar vor tine cont de recomandarile Ministerului Sanatatii.

„Vreau sa punctez faptul ca toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educatiei sau la nivelul Grupului interministerial vor tine cont de recomandarile Ministerului Sanatatii si de situatia epidemiologica. De aceea asteptam din partea Ministerului Sanatatii normele sanitare pe care trebuie sa le respecte colegii in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar sau in institutiile din invatamantul universitar si in momentul in care acestea vor fi transmise catre Grupul de lucru de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii putem sa luam si anumite decizii, dar pana la momentul acela nu putem sa spunem ca avem o decizie luata. Avem conturate trei scenarii”, a spus Monica Anisie, citata de Agerpres.

Ministrul a mentionat ca in cadrul grupurilor de lucru au fost si propuneri in sensul in care invatamantul prescolar si invatamantul primar sa se desfasoare normal in sala de clasa.

„Inclusiv partenerii nostri de dialog social sau reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale care au participat in grupurile de lucru cu totii am ajuns la concluzia ca putem incepe in mod normal, asa cum este structura anului scolar pe 14 septembrie, daca situatia epidemiologica nu o sa fie atat de grava. In acelasi timp, un alt scenariu care s-a conturat in cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, in care unii vor fi fizic in clasa, iar alti elevi vor urmari in acelasi timp cursurile de acasa in sistem online, urmand ca dupa aceea sa alterneze grupurile de elevi. (…) Si un alt treilea scenariu este acela in care vom invata numai online, daca situatia epidemiologica va fi una foarte grava (…)”, a mai aratat Anisie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: