Cand vor putea renunta romanii la masca. Florin Citu anunta o prima data: „As vrea sa ne uitam la 1 august pentru renuntatul mastii”

news

Prim-ministrul Florin Citu a declarat marti ca s-ar putea renunta la obligativitatea privind purtarea mastii in aer liber abia dupa data de 1 august, dar a precizat ca si acest lucru depinde de ritmul in care se desfasoara imunizarea populatiei.

„Deocamdata nu. As astepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se misca lucrurile, dar as vrea sa ne uitam la 1 august pentru renuntatul mastii. Ati vazut ca si in Israel s-a anuntat dupa ce s-a ajuns la 60% aproape (persoane vaccinate – n.r.). Deci este clar ca acolo este un nivel unde am putea sa discutam despre asa ceva”, a afirmat premierul.

Citu s-a referit din nou la tinta de 5 milioane de persoane vaccinate pana in iunie.

”Singura solutie de a scapa de pandemie este sa ne vaccinam”, a afirmat premierul.

Intrebat ce masuri s-ar putea aplica din 1 iunie, premierul a afirmat: ”Este clar ca putem vorbi de fara masca pe plaja, de exemplu. Fara masca daca mergem la munte in drumetie, dar putem vorbi si de facilitati pentru cei vaccinati”.

Premierul a precizat ca, de exemplu, restaurantele ar putea functiona cu capacitatea de 100% daca cei care intra sunt vaccinati.

Mai mult despre:

Comentarii: