Candidat pentru postul de premier, Tariceanu ii transmite lui Iohannis: „In Constitutie nu scrie ca PENALII nu pot fi desemnati ca prim-ministri”

politica

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu i-a cerut, duminica, presedintelui Klaus Iohannis sa nu mai faca ”etichetari care sunt mai degraba folosite de catre puscariasi” si sa respecte rezultatul votului cand va desemna viitorul premier.

”Nu cred ca ar fi util sa-i lasam presedintelui Romaniei posibilitatea sa faca el jocurile si manevrele in aceasta situatie. Presedintele e obligat sa respecte rezultatul votului cetatenilor si ordinea constitutionala, adica partidele care castiga majoritatea voturilor sa poata sa desemneze prim-ministrul care merge in fata Parlamentului si primeste votul de incredere”, a declarat Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta de presa.

El a fost intrebat de un jurnalist cum vede declaratia presedintelui Iohannis potrivit careia nu va desemna o persoana care are probleme penale, in conditiile in care este urmarit penal intr-un dosar.

”Avand in vedere ca in Constitutia Romaniei nu se precizeaza alte criterii de desemnare a prim-ministrului decat votul cetatenilor, ma astept ca presedintele sa respecte intru totul prevederile Constitutionale pentru ci in ceea ce priveste celelalte etichetari pe care le face, etichetari care sunt mai de graba folosite de catre puscariasi, nu de catre oamenii care au o pregatire intelectuala. Din aceasta categorie cred ca dansul face parte cu brio. Dansul a fost, daca nu ma insel, gasit vinovat. E condamnat intr-un dosar pe care-l stim cu totii. Cred ca cel mai bine ar fi sa revenim la criteriile care sunt prevazute de Constitutie si de lege si nu de la ceea ce si-ar dori presedintele. Presedintele sigur ca poate sa aiba propriile dorinte. Si le exprima la vot. Are un vot. Pana la urma trebuie sa respecte votul cetatenilor. (…) Criteriile de care vorbeste domnia sa nu sunt prevazute nicaieri”.

Calin Popescu Tariceanu este propunerea de premier cu care ALDE va merge la negocierile de dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, au stabilit duminica liderii partidului, el afirmand ca partidele trebuie sa arate liderii care vor conduce destinele romanilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: