Candidatul care i-ar putea da lovitura de gratie lui Donald Trump nu este Joe Biden, ci Robert F. Kennedy Jr – acesta ia voturi decisive de la fostul presedinte

externe

Robert Kennedy Jr, amenintare, Donald Trump, stanga

Campania independenta a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru presedintie pare sa-l afecteze mai mult pe Donald Trump decat pe presedintele Joe Biden, potrivit celui mai recent sondaj comandant de NBC News.

Intr-o competitie fata in fata, Trump il devanseaza pe Biden cu 2 procente.Dar cand sunt inclusi si candidatii terti, Biden are avantajul, conducand cu 39% din voturi, fata de 37% pentru Trump si 13% pentru Kennedy. Ceilalti candidati, Jill Stein si Cornel west, obtin 3 la suta si, respectiv, 2 la suta din voturi.

Potrivit datelor sondajului, 15 la suta dintre respondentii care l-au ales pe Trump in confruntarea directa unu la unu cu Biden l-ar alege in schimb pe Kennedy intr-o cursa in cinci. Prin comparatie, Biden pierde doar 7 la suta din sprijinul sau atunci cand Kennedy si altii sunt inclusi in cursa.

Alegatorii republicani il aproba in general pe Kennedy, 40 la suta dintre ei exprimandu-si o opinie pozitiva, fata de doar 15 la suta care au o opinie negativa despre candidat. In schimb, majoritatea alegatorilor democrati exprima o parere negativa despre Kennedy, doar 16% dintre ei avand o parere pozitiva despre el.

„In acest stadiu, atractia [lui Kennedy] pare sa fie mai mult la votantii lui Trump decat la cei ai lui Biden”, a declarat Jeff Horwitt, un sondaj democrat, care a realizat sondajul NBC News impreuna cu Bill McInturff, un expert republican.

Constatarile contrazic rezultatele altor sondaje nationale care arata ca un vot mai mare al tertilor ar afecta mai mult pe Biden decat pe Trump. Campania lui Biden a raspuns la aceste sondaje facand un apel concertat la alegatorii lui Kennedy, inclusiv o recenta oprire de campanie in Philadelphia, la care presedintele a promovat sprijinul altor membri ai familiei Kennedy.

McInturuff a spus ca este posibil ca sondajul NBC News sa fie un caz izolat. Dar este, de asemenea, posibil, a continuat el, ca „sondajul nostru sa fie un prevestitor a ceea ce va urma”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: