Candidatul independent Kennedy Jr sustine ca presedintele Biden ar fi „o amenintare mai mare la adresa democratiei” decat Donald Trump

externe

Robert Kennedy Jr, Joe Biden, amenintare, Donald Trump

Candidatul independent la alegerile prezidentiale Robert F. Kennedy Jr. a declarat luni ca presedintele Biden ar putea fi o „amenintare mai mare la adresa democratiei” decat fostul presedinte Trump, citand propria sa batalie juridica impotriva administratiei Biden in legatura cu cenzura din social media.

Kennedy a afirmat, intr-un interviu acordat CNN, ca ar putea „argumenta” ca Biden este mai rau, desi a recunoscut ca si Trump reprezinta o amenintare.

„Presedintele Biden este o amenintare mult mai grava pentru democratie”, a spus el. „Iar motivele pentru asta sunt ca presedintele Biden este primul candidat din istorie, primul presedinte din istorie care a folosit agentiile federale pentru a cenzura discursul politic”.

Kennedy a dat in judecata administratia Biden in legatura cu solicitarea administratiei de a restrictiona conturile sale de social media in 2021. El a postat informatii eronate, sustinand ca legenda baseball-ului Hank Aaron a murit din cauza unor complicatii ale vaccinului COVID, ceea ce nu este adevarat, potrivit expertilor medicali.

El a primit o interdictie in acest caz luna trecuta, dar ea a fost suspendata pentru a astepta alte cazuri la Curtea Suprema care se va pronunta asupra autoritatii executivului de a indemna la cenzura retelelor de socializare.

Curtea Suprema a audiat luna trecuta argumentele orale pentru doua cazuri legate de social media, care sustin ca Casa Alba Biden a constrans in mod ilegal companiile de social media sa cenzureze conturi pentru ca acestea raspandeau informatii eronate despre COVID-19.

Comentariile care il ataca pe Biden vin in contextul in care presedintele si democratii isi intensifica criticile la adresa lui Kennedy, pe masura ce cresc ingrijorarile cu privire la posibilul sau impact asupra alegerilor din 2024.

Desi Kennedy nu este in curs de a castiga niciun stat in noiembrie, analistii democrati se tem ca ar putea sa-i ia voturi lui Biden in state-cheie si sa duca la o victorie a lui Trump.

Independentul a inregistrat o medie de aproape 10 la suta in sondajele de opinie ale sediului central al The Hill/Decision Desk, ceea ce il face sa fie candidatul tert cu cele mai mari sondaje intr-o cursa prezidentiala de la omul de afaceri Ross Perot in 1992. Intr-o cursa cu cinci candidati, care ii include pe Jill Stein si Cornel West, Kennedy se afla la 10 la suta in media nationala RealClearPolitics.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: