Candidatul „Mana intinsa”. Mircea Diaconu confirma ca ALDE si Pro Romania il sustin: „Acum ma duc la discutii”

politica

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune intr-un interviu la RFI ca a fost chemat la discutii cu ALDE si Pro Romania, in vederea sustinerii sale in cursa prezidentiala. Actorul si-a anuntat duminica intentia de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Mircea Diaconu confirma discutiile cu ALDE si Pro Romania, in perspectiva alegerilor prezidentiale: ”Da, se pare ca voi avea discutii, de asta mi-am modificat programul (…), am primit telefon si m-au chemat la o discutie, asta si fac acum, ma duc. Ce am zis ieri ca nu voi negocia, termenul ramane in continuare asa, nu voi negocia, pentru ca n-am ce negocia. De pe o asemenea postura cineva vrea sa ma sprijine, e in regula, ma bucur si vad termenii sprijinului, atat, dar nu negociez nimic, ca n-am ce sa dau”.

Fostul europarlamentar spune ca a fost chemat la discutii ”de catre ALDE si Pro Romania”.

Intrebat ce parere are despre ipoteza aparuta in presa, potrivit careia Calin Popescu Tariceanu se va retrage din cursa prezidentiala si va face o alianta cu Pro Romania, iar cele doua formatiuni il vor sustine pe el la Presedintie, Mircea Diaconu a raspuns: ”Dupa cum arata lucrurile, apropo de telefonul de aseara tarziu si de faptul ca ma duc acum la discutiile astea, probabil ca asa si va fi, insa nu ma duc sa negociez, ci ma duc sa inteleg termenii si da, sa negociez, daca vreti sau sa securizez termenii relatiei”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale inregimentari politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent ramane foarte clar, obligatoriu, pentru ca asta este, asta trebuie sa fie al unui presedinte”.

La mentiunea RFI ca odata sprijinit de doua partide politice, si-ar putea pierde independenta, Mircea Diaconu a raspuns: ”Pai, ma sustin, ce-i aia ca ma sustin, atata tot ca ma sustin (…). Nu, eu nu voi candida in numele unui partid, ci sprijinit ca independent cu acest statut”.

Actorul Mircea Diaconu si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale, duminica, in fata Ateneului Roman, cerand sprijinul cetatenilor pentru a strange cele 200 de mii de semnaturi necesare. El a spus insa ca nu refuza nici sprijinul partidelor, mai ales ca are nevoie de reprezentanti in sectiile de votare.

Una dintre replicile celebre ale actorului Mircea Diaconu este „Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana”. (Filantropica, regia Nae Caranfil).

Mai mult despre:

Comentarii: