Capitala Mexicului, zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter

externe

Japonia, cutremur, alerta de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea preliminara de 5,8 s-a produs joi in centrul capitalei Mexicului, Ciudad de Mexico, a anuntat serviciul seismologic mexican, in timp ce primarul Marti Batres a indicat ca pana in prezent nu a fost inregistrata „nicio paguba”, relateaza Associated Press.

Locuitorii au iesit pe strazile capitalei cand alerta seismica a sunat la scurt timp dupa ora locala 14:00 (20:00 GMT). Epicentrul a fost localizat in statul Puebla, la aproximativ o suta de kilometri sud de metropola cu peste noua milioane de locuitori.

„Nu exista informatii privind pagube in orasul Mexico”, a reactionat imediat primarul Marti Batres pe platforma X.

Pe 19 septembrie 1985, un cutremur cu magnitudinea 8,1 a devastat o mare parte din Ciudad de Mexico. Cutremurul, al carui epicentru a fost localizat la vest pe coasta Pacificului, a zguduit o mare parte din centrul si sudul Mexicului si a fost cel mai devastator cutremur de pamant din istoria Americilor, provocand moartea a 9.000 de oameni si lasand in urma zeci de mii de raniti si pagube de ordinul miliardelor de pesos.

Mexicul este situat la punctul de intalnire a cinci placi tectonice, in zona inregistrandu-se o activitate seismica intensa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: