Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporte droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

externe

droguri, submarin, transport, retea, Torino

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei organizatii transnationale italo-albaneze, specializata in trafic de droguri.

Arestarile, ordonate de Biroul judecatorului pentru anchete preliminare al Tribunalului din Torino, la cererea Directiei Districtuale Antimafia, au fost efectuate in Italia, in provinciile Torino si Frosinone, si in Albania, in cooperare cu Biroul national Interpol al politiei albaneze.

Potrivit unui comunicat oficial, in cadrul operatiunii denumita conventional „Spalatoria de masini” deoarece isi are originea in investigatiile privind operatorii de spalatorii auto care gestionau ilegal unele plantatii de marijuana, anchetatorii au descoperit o vasta retea, cu o baza logistica in provincia Torino, dar care opera intre Ecuador, Belgia, Franta, Spania si Italia. Grupul este suspectat ca aproviziona marile piete de droguri din Italia cu cantitati mari de cocaina, hasis si marijuana.

Din constatarile carabinierilor, organizatia ar fi fost condusa de doi frati de origine albaneza care, folosindu-se de resurse financiare substantiale, recrutau „lucratorii din domeniul drogurilor” in Italia si Albania. Acesti lucratori erau, dupa toate probabilitatile, insarcinati cu pastrarea, transportul si vanzarea drogurilor pe teritoriul tarii.

Printre altele, traficantii foloseau si un mic submarin, care putea fi pilotat de la distanta, destinat probabil transportului de droguri. Vehiculul, construit efectiv, nu fusese inca pus in functiune.

In timpul anchetei, fortele de ordine au interceptat mai multe transporturi de droguri si au confiscat peste 204 kilograme de cocaina, hasis si marijuana. Cel mai probabil, cocaina a ajuns in Italia din America de Sud via Olanda, in timp ce restul a tranzitat prin Spania si Franta.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: