Caracatita braziliana. Investigatie, cum s-a topit un milion de euro din conturile lui Dragnea. Afaceri cu statul si o moarte suspecta

news

O investigatie realizata de Rise Project arata ca Liviu Dragnea a reusit sa faca sa dispara peste un milion de euro, bani pe care i-a incasat dupa ce i-a vandut sase proprietati afaceristului Costel Comana. Acesta s-a sinucis mai apoi intr-un avion care urma sa ajunga in Costa Rica.

Peste un milion de euro. Atat a incasat liderul PSD Liviu Dragnea din vanzarea a sase proprietati amplasate la mare, la munte si in lunca Dunarii. Banii au disparut apoi din declaratiile de avere ale politicianului.

Cumparatorul secret a fost Costel Comana, un afacerist care a pagubit statul cu sute de milioane de euro si apoi s-a sinucis intr-un avion, in drum spre Costa Rica .

Pe persoana fizica, Dragnea a incasat ultima transa de bani de la Comana cu trei zile inainte ca CFR sa dubleze afacerile acestuia din urma. Iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mana aceluiasi Dragnea. Dragnea si Comana au fost colegi de camin in facultate.

Costel Comana, un fost sef de gara a ajuns proprietarul Regiotrans, cea mai mare companie privata de transport feroviar pentru calatori din Romania. Comana a devenit miliardar din bani de la stat.

In februarie 2015, afaceristul a fost gasit spanzurat cu cureaua in toaleta zborului Avianca LR 697 care-l ducea de la Bogota, Columbia, la San Jose, Costa Rica.

In 2009, pe vremea cand era seriful Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea i-a vandut lui Comana trei proprietati din Turnu Magurele si a incasat pe ele 3,37 milioane de lei.

Cei doi nu au facut tranzactii doar in Turnu Magurele. Alte trei proprietati detinute de familia Dragnea la munte si la mare au trecut in patrimoniul magnatului feroviar.

Comana ii plateste primii bani lui Dragnea in 2007, cand incheie un pre-contract pentru cele sase proprietati. Atunci, liderul PSD a notat, in declaratia de avere, ca a incasat 3 milioane de lei. Banii nu s-au mai regasit in urmatoarea declaratie de avere, nici in conturi, nici sub o alta forma. Au disparut pur si simplu dupa ce i-a incasat in valiza.

In total, peste un milion de euro, bani cash, s-au evaporat din averea declarata de politician. Banii primiti de la Comana nu se regasesc in conturile bancare, in investitii, plasamente sau donatii. „Am cumparat cocotieri!”, a spus Liviu Dragnea pentru RISE Project.

Citeste aici investigatia integrala a celor de la Rise Project.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: