Caracatita lacoma PSD-Stanescu din Olt. Cumnati, cuscra, nepoti, frate: „Ei sunt foarte razbunatori, in momentul in care incerci sa …”

politica

„Romania, te iubesc” a prezentat, duminica, un nou episod din cadrul serialului „Judete la stapan”. Dupa Teleorman a venit randul judetului Olt, care este condus pana la sufocare de clanul Stanescu. 

Jurnalistul Rares Nastase a prezentat caracatita de rude ale lui Paul Stanescu, fost vicepremier, care si-a instins tentaculele intr-o multime de institutii.

Astfel, fiica lui Paul Stanescu este consilier personal al presedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, iar sotul ei, ginerele lui Paul Stanescu, este angajat la ASF, adica Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, fiind fost consilier parlamentar si a lucrat anterior si la ministerul fondurilor europene.

Iar fratele sau, deputatul PSD Alexandru Stanescu are cumnatul viceprimar la Corabia, Alexadru Stanescu.

Cuscra lui Paul Stanescu este inspector general-adjunct la Inspectoratul Scolar Olt, ocupand acest loc prin numire, fara examen luat. A sustinut unul, in 2017, dar l-a picat. In acelasi an, ministerul Educatiei a emis un ordin care prevedea ca poti ocupa aceste functii si fara examen.

Iar lista rudelor fratilor Stanescu, prin diverse institutii ale statului, pe plan local sau national, e mai consistenta. Imediat ce a ajuns senator, in 2016 si a plecat la Bucuresti, din functia de presedinte de Consiliu Judetean, sotia sa a ocupat un loc caldut, de consilier la Ministerul Educatiei, dupa ce s-a pensionat din invatamant, fiind anterior profesoara la scoala din Visina.

Un fost angajat din sistem, care a detinut functii inalte la nivel de judet, vorbeste doar cu identitatea protejata despre nepotismul care functioneaza cu succes de ani de zile, pe plan judetean: ”Baiatul fratelui, respectiv al deputatului Stanescu, Sandu Stanescu, a jucat fotbal la Visina Noua, in echipa de divizia C, actualmente consilier la ministerul Agriculturii. Ma intreb care sunt meritele acestor oameni, atata timp cat avem copii extrem de buni, absolventi.”

“Sa o luam cu nepotii. Directia judeteana de Finante – condusa pana de curand de un nepot al senatorului Stanescu, actualmente suspendat, trimis in judecata pentru returnari de TVA, combinatii, firme .. Cam ce se intampla la toate institutiile in Olt”, a adaugat acesta.

Paul Stanescu a fost intrebat de Rares Nastase care-i treaba cu nepotul sau. Iata cum a reactionat baronul PSD:

Rares Nastase: Nepotul dvs, inteleg ca e director la DSV.”
Paul Stanescu: ”Asta e chestie de … nu ma intrebati pe mine.”
Rares Nastase: ”Pai pe dvs. va intreb, nu e nepotul dvs.?”
Paul Stanescu: ”Deja ati intrat la chestiuni…”

O mare familie a acaparat institutii importante, subliniaza Rares Nastase.

“Se discuta in anumite cercuri, ei sunt foarte razbunatori, in momentul in care incerci sa .. Asta e un alt subiect interesant, cum sunt loviti oamenii care ii deranjeaza. Imediat institutiile statului sar gramada si executarea! Controale”, a subliniat fostul angajat in sistem.

Vezi AICI reportajul „Judete la stapan” despre Olt.

Comentarii: