politica

Caramitru, atac dur la adresa lui Emil Boc: „Arunca cu mizerie in public catre guvern. Baronii vor incerca sa deraieze orice reforma a guvernului”

Andrei Caramitru anunta ca Emil Boc merita o „bila neagra” pentru modul in care il ataca pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. „Se leaga de orice mic detaliu din diverse OUG-uri, care trebuiau discutat in privat daca e, ca sa arunce cu mizerie in public catre guvern”, afirma Caramitru.

Ministrul Sanatatii a declarat la Digi 24 ca primariile pot cere bani pentru centrele de vaccinare de la Ministerul Dezvoltarii. Vlad Voiculescu a mai afirmat ca primarul municipiului Cluj-Napoca l-ar fi putut suna pe premierul Florin Citu, cu care este coleg de partid.

Intrebat daca explicatiile oferite de ministrul Sanatatii il satisfac, Emil Boc a raspuns: ”Categoric, nu! Aici e vorba de reguli si proceduri. Democratia in esenta este un ansamblu de reguli si proceduri, care trebuie respectate, indiferent de cine este ministrul Sanatatii si indiferent de cine este presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania. Adica aceasta abordare ca trebuie problemele ridicate si rezolvate la nivel personal, asta e specific altor tipuri de guvernare, nu tipurilor de guvernare democratica, pentru ca noi suntem reprezentanti doar ai unor institutii si eu si domnul ministru. De aceea, problemele trebuie rezolvate prin acte normative si prin proceduri. Or revolta primarilor si nemultumirea majora a fost aceea si este in continuare legata de faptul ca proiectul de OUG, care este un act fundamental al statului roman, care produce efecte juridice, in baza carora se pot face licitatii, se pot intreprinde actiuni administrative concrete, nu povestile sau discutiile dintre persoane fizice, acea OUG redactata de Ministerul Sanatatii spune ca toata dotarea centrelor de vaccinare, toata plata care vizeaza personalul care operationalizeaza centrele de vaccinare cade in sarcina administratiei publice locale. Or acest lucru din nou reprezinta o sfidare a administratiilor locale, administratii carora li se atribuie de catre Guvern, prin Ministerul Sanatatii, sarcini, fara sa se aloce resurse financiare. Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de milioane de euro, in cazul fiecarei primarii mari de municipiu, de la trei la cinci milioane de euro sunt costurile doar legate de plata personalului, ca sa nu mai vorbim de costurile legate de achizitionarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare si a altor lucruri, care iarasi se ridica la niste cheltuieli destul de ridicate”.

Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania precizeaza ca nu are un conflict personal cu Vlad Voiculescu.

”Discutia mea nu vizeaza persoana particulara a domnului Voiculescu, e raportul institutional cu Ministerul Sanatatii. Ministerul Sanatatii trebuie sa stie ca nu poate trata administratiile locale ca o Cenusareasa, adica noi suntem la incasat si domniile lor la dispus. Intr-o tara democratica europeana, nici un minister nu-si permite sa aloce responsabilitati administratiei publice locale, fara sa discute in prealabil cu acestia si fara sa aloce resursa financiara in vederea implementarii acelei sarcini pe care o stabileste”, afirma Boc.

Emil Boc declara ca nu este vorba de un conflict in coalitia de guvernare, ci de o chestiune de respect intre institutiile statului: ”E o chestie de respect institutional. Cine priveste aceasta disputa in termeni de razboi in coalitie, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un razboi, nici de un conflict, e vorba de respect institutional. Fiecare sa-si faca datoria conform legii”.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca banii pentru organizarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19 exista la Ministerul Dezvoltarii. Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania atrage atentia ca acest lucru nu este specificat in textul OUG.

”Unde scrie asta? Povestile-s povesti, noi nu suntem povestitori, cei din administratia publica locala, noi suntem oameni de executie, oameni pragmatici. Unde scrie acest lucru in textul Ordonantei, ca exista bani? Exista bani probabil si in banci, dar vreau sa stim exact unde exista banii, care-i mecanismul prin care se aloca, care-i valoarea in care ne putem incadra in cheltuieli. Nu scrie nimic in aceasta Ordonanta de Urgenta”, sustine Emil Boc.

Andrei Caramitru a reactionat dur in urma acestor declaratii ale lui Emil Boc.

„Am zis ca nu iert pe nimeni din coalitie care saboteaza din interior. Bila neagra de azi merge la Emil Boc. Care vrea sa ne convinga ca el e de fapt seful opozitiei contra guvernului, nu PSD-ul. Se leaga de orice mic detaliu din diverse OUG-uri, care trebuiau discutat in privat daca e, ca sa arunce cu mizerie in public catre guvern. Mai nou diversi din PNL (madam Vujelie de ex) cer public demisia lui Vlad Voiculescu (frica e mare ca va da afara pe soferii si Analfabetii pusi sefi pe la spitale).

Asta va fi tema anului – o sa vedeti. Baronii si primarii (PSD si PNL) care vor incerca sa deraieze orice reforma a guvernului. Aici e marea buba si marea mizerie la noi, aici e marea frana si marea coruptie – nu la nivel central – ci la baronii din judete”, a scris Caramitru pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bode: „Partidul National Liberal va da presedintele Romaniei in persoana domnului Nicolae Ciuca”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, se arata increzator ca ”Partidul National Liberal va da…

15 minute ago

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

2 ore ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

3 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

3 ore ago