Caramitru, despre RTV: „Salbatici care promoveaza vomitiv prostituate si interlopi pesti analfabeti ca modele ale societatii”

news

Andrei Caramitru reactioneaza dur fata de propaganda dusa de RTV si alte posturi TV de stiri impotriva educatiei sexuale in scoli. El afirma ca acestea „promoveaza vomitiv prostituate si interlopi pesti analfabeti ca modele ale societatii”.

„Salbaticii astia care refuza categoric un minim de educatie sexuala pentru copii – sunt aceiasi care promoveaza vomitiv prostituate si interlopi pesti analfabeti ca modele ale societatii la televiziunile lor”, a scris Caramitru pe Facebook.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca este de acord cu educatia sexuala in scoli, mentionand ca toti elevii ar trebui sa fie inscrisi din start la orele de educatie sexuala. In cazul in care parintii care nu sunt de acord, copiii ar putea fi retrasi, a mai spus Cimpeanu.

”Nu am nicio emotie cu aceasta denumire chiar daca acest cuvant, sexual, pentru acei parinti care sunt mai putin pregatiti poate sa genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educatie sexuala. Poate ar fi fost mai fericita o denumire mai explicita care sa ii ajute si pe cei care nu intra in profunzimea lucrurilor, ci se uita doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte in regula asa, eu, personal, nu am niciun fel de problema. Eu cred ca bine ar fi sa fie inscrisi din start pentru aceasta disciplina, urmand ca in cazul in care parintii au rezerve sa poata formula cereri de retragere de la aceasta disciplina, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cimpeanu la Digi24.

„Ar trebui mers pe programa deja existenta. Programa de educatie sexuala, inclusa in cea de educatie sanitara, este foarte buna, este gradual incepand de la clasele mici pana la lucrurile foarte complexe, in anii terminali de liceu”, a adaugat ministrul.

„In momentul in care primim atatea semnale cu privire la nivelul scazul de informatii pe care le detin copiii – vorbim de mame la varsta de 12, 13, 14 ani, de noi nascuti care sunt abandonti si introdusi in plasament, unde acestia cresc si din nou genereaza alte probleme, tot din lipsa de informatie (…) Diversitatea surselor de informatii la care au acces elevii este enorma, motiv pentru care ei chiar au nevoie de o indrumare de specialitate, de indrumarea profesorului care trebuie sa aiba competenta sa-i indrume. Parintii nu au destule competente in acest sens. Eu, cu copilul meu, am mai avut discutii, dar niciodata in detaliu, pentru ca eu nu am fost format pentru asa ceva, am avut discutii atat cat s-a putut, dar nu sunt format sa stiu cum sa explic lucruri de specialitate”, a mai explicat Cimpeanu.

PSD se opune acestei discipline, cu toate ca socialistii europeni cer sa fie introduse si informatii despre LGBTI.

„Si in Europa, educatia sexuala este atacata. Cel mai recent exemplu este legea din Ungaria prin care este pedepsita prezentarea de informatii despre LGBTI in manualele scolare.

Dezinformarea deliberata in aceste cazuri contribuie la abuzuri si la violente sexuale. Este timpul ca UE sa apare dreptul la educatie sexuala”, se arata intr-o postare a socialistilor europeni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: