Caramitru: „Ortodoxia este decimata de covid. Daca ne ascultati pe noi astia care va spuneau ca slujbele si lingurita infecteaza oamenii si ca e un risc enorm – poate nu se intamplau toate astea”

analize

Andrei Caramitru scoate in evidenta ca mai multi ierarhi ortodocsi din Europa au decedat in urma infectarii cu coronavirus pentru ca au refuzat sa ia in sama avertismentele.

„Ortodoxia este decimata de covid. Din pacate asta e – au refuzat categoric sa accepte ca riscul exista, ba mai mult au incurajat oamenii sa nu respecte regulile. E singura religie care s-a comportat in halul asta – pana si Islamul a fost mult mai rational.

Acum cateva saptamani – mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit de covid (dupa ce a predicat dur impotriva restrictiilor). Acolo au facut o inmormantare mare – cu mii de oameni – care au sarutat cadavrul. Slujba a fost facuta de patriarhul Serbiei Irineu. Care a luat si el covid si acum a murit si el. Smart.

In Bulgaria – mitropolitul Ambrosius de la Dorostol a murit si el de covid. In Romania deja sunt foarte multe decese la varf – IPS Pimen, directorul seminarului teologic de la Dorohoi, Staretul Manastirii Stanisoara si multi alti preoti.

Daca ne ascultati pe noi astia care va spuneau ca slujbele si lingurita infecteaza oamenii si ca e un risc enorm – poate nu se intamplau toate astea. Dar voi – din trufie – ati preferat sa ne injurati, sa ne Spuneti ca suntem anti-crestini. A meritat?”, a scris Caramitru pe Facebook.

Citeste si: Mii de oameni l-au pupat pe mitropolitul mort de coronavirus. Biserica Ortodoxa din Muntenegru a refuzat sa urmeze indicatiile medicilor

Mii de oameni s-au inghesuit fara masca la inmormantarea mitropolitului Bisericii Ortodoxe Sarbe din Muntenegru, Amfilohie Radovic, iar apoi multi dintre ei l-au si pupat in sicriu. Mitropolitul a murit in urma infectiei cu coronavirus.

Mitropolitul a fost inmormantat la inceputul lui noiembrie la Catedrala „Invierea Domnului” din Podgorita. Sicriul a fost deschis, in ciuda avertismentelor medicilor, iar oamenii au pupat mitropolitul dus pe ultimul drum.

Nimeni nu a respectat nicio regula de preventie in pandemie. Oamenii au stat unul langa altul pe tot parcursul evenimentului si l-au pupat pe fostul mitropolit pe maini si frunte, conform imaginilor surprinse de agentiile de presa. De asemenea, foarte multe persoane nu au purtat masca de protectie.

Amfilohie a aparut frecvent in public fara sa poarte masca, inca de la inceputul pandemiei de COVID-19. El a declarat, in plina pandemie, ca pelerinajele sunt un vaccin din partea lui Dumnezeu”.

Amfilohie a avut pozitii dure impotriva Occidentului, fiind un sustinator fercent al Rusiei. El s-a opus, in 2006, separarii Muntenegrului de Serbia.

Mai mult despre:

Comentarii: