Cardasia penalilor nu are limite. Reteta prin care Tel Drum a furat „legal” banii Romaniei si ai UE

money

Rise Project a prezentat joi un nou episod din Teleorman Leaks. Jurnalistii au pus cap la cap documente gasite in valiza Tel Drum si imaginea compusa astfel este una infioratoare, care arata cum Dragnea a creat un paienjenis ce a acaparat toate nivelele pentru a pune mana pe banii bugetului de stat, dar si pe fondurile europene.

Cazul prezentat de Rise este un contract pentru modernizarea unei strazi din Navodari. Tel Drum, in asociere cu alte doua firme, s-au angajat ca in 18 luni sa largeasca 6,2 km de sosea, sa faca piste de biciclete si trotuare de 1,5 metri. Totul pentru 36,4 milioane de lei.

Tel Drum a castigat pentru ca a dat pretul cel mai mic, dar la finalul proiectului, cand cele 18 luni s-au transformat in aproape 4 ani, au predat o lucrare plina de gropi, cu borduri sparte si stalpi pe mijlocul pistelor si trotuarelor.

La licitatie s-au prezentat 46 de firme, dispuse in 13 asocieri. A castigat asocierea dintre Tel Drum si alte doua firme, dintre care una dintre ele se ocupa inainte de vanzarea de mezeluri. Totodata, majoritatea dintre celelalte firme participante se afla pe statele de plata ale Tel Drum.

Totul a fost posibil pentru ca primar era social-democratul Nicolae Matei, supranumit „Imparatul”, care de la primarie a ajuns direct la puscarie pentru multe alte nereguli pe care le-a facut de-a lungul activitatii. Iar la Dezvoltare ministru era actualul sef al PSD, Liviu Dragnea, geniul din spatele Tel Drum.

Vedeti documente, imagini si detalii in materialul publicat de Rise Project

Mai mult despre:

Comentarii: