Care sunt pasii care trebuie urmati pentru ca recuperarea taxelor sa fie mai usoara si eficienta? De ce este mai bine sa aplicati cu ajutorul unor specialisti si nu pe cont propriu? (P)

life

Din ce in ce mai multi cetateni care se intorc acasa din strainatate devin interesati de recuperarea taxelor. Acest proces este benefic din mai multe puncte de vedere, si anume: va poate oferi oportunitatea de a progresa financiar, fie prin achitarea datoriilor sau ratelor bancare fie prin economisirea lor.

Bineinteles, procesul poate dura destul de mult si asta deoarece intervin mai multi factori. Prin urmare, sunt esentiale cateva informatii care sa va indrume chiar daca hotarati sa apelati la o firma de recuperare sau sa aplicati pe cont propriu.

Eficienta comunicarii cu Oficiile Fiscale straine

Pentru a lucra intr-un mediu calificat intr-o tara straina, e nevoie de cunoasterea elementelor lingvistice de baza, necesare in viata de zi cu zi. Cu toate acestea, procesul recuperarii taxelor este unul destul de complex care implica nu doar intelegerea modului in care functioneaza sistemul fiscal al tarii ci si aplicarea unor termeni lingvistici mai puternici. Limbajul birocratic difera de limbajul domestic si este suficient de bogat incat sa va dea batai de cap. Barierele create de lacunele lingvistice sunt cele mai greu de gestionat atunci cand vine vorba de a analiza cerintele unui proces ca acesta. Asadar, ramane sa analizati daca acceptati provocarea de a aplica pe cont propriu sau lasati totul in mana specialistilor.

Colectarea si procesarea fara probleme a documentelor

Cea mai importanta parte a procesului de rambursare a taxelor este colectarea documentelor necesare si completarea declaratiei fiscale. Este bine ca in momentul in care ati decis sa aplicati, sa va faceti o lista cu toate actele de care aveti nevoie: copii si traduceri daca este cazul a actelor de identitate, fluturasii de salariu, certificate de rezidenta si fise fiscale anuale. Pentru unele tari e nevoie de contracte de inchiriere si/sau contractul de munca. Dupa ce ati obtinut aceste documente, trebuie sa le prezentati la biroul fiscal din tara respectiva. Uneori chiar si sistemul fiscal al tarii natale provoaca confuzii, de aceea e nevoie de cunostinte in acest domeniu. Daca totusi nu reusiti sa adunati toate aceste documente si completarea declaratiei devine o bataie de cap, luati in considerare ajutorul unor specialisti.

Din momentul in care aplica o companie specializata pentru dumnevoastra, ei vor prelua toata responsabilitatea acestui proces, inclusiv obtinerea unor documente lipsa de la angajator sau de la birourile fiscale. Totodata, vor tine legatura cu Oficiile Fiscale straine si vor gestiona iminentele nelamuriri. Desi este un serviciu platit, puteti evalua si dumnevoastra timpul si efortul depus de catre operatorii care va proceseaza dosarele.

Suma maxima garantata

Pentru cei care aplica pe cont propriu, procesul rambursarii taxelor devine un test al rabdarii. Dintre cei care aplica, multi incearca sa faca un calcul preliminar insa e de mentionat faptul ca suma respectiva nu reflecta intotdeauna realitatea. De aceea cei care se ocupa personal de acest proces nu au suficienta claritate si experienta ca sa poata anticipa corect decizia finala.

Acest lucru duce la frustrare si face ca perioada de asteptare sa para si mai lunga. Aceste lucruri pot fi evitate apeland la o firma de specialitate sau la un contabil autorizat in domeniul fiscal.

Desigur, chiar daca apelati la profesionisti va trebui sa aveti o perioada de asteptare, dar aceasta va fi minimizata si va ajuta la evitarea unor eventuale intarzieri.

Un avantaj pentru care multi oameni aplica cu ajutorul firmelor specializate ar fi faptul ca agentii fiscali se vor ocupa ca dumneavoastra sa primiti suma maxima pe care o meritati. Asteptarea este mult mai usoara atunci cand stii ca treaba este mai mult de jumatate rezolvata.

Pot aparea dificultati minore in depunerea declaratiei sau colectarea documentelor, inclusiv in incercarea de a intelege un sistem fiscal strain. Cele mai frecvente probleme apar atunci cand exista documente lipsa sau inexactitati cu privire la data de angajare sau parasirea tarii respective, probleme care impiedica rezolvarea dosarului.

Pentru ca timpul este cea mai scumpa moneda, ajutorul unor specialisti atestati va poate fi de mare folos. Indiferent de solutia care functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra, este important sa stiti ca procesul de rambursare a taxelor poate fi usor, eficient si benefic.

Mai mult despre:

Comentarii: