Care sunt sansele reale ale motiunii de cenzura. PSD are de gand sa se ingroape cu Dancila in frunte

politica

Opozitia a adunat pana acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea motiunii de cenzura, au declarat pentru News.ro surse parlamentare.

”Pana in prezent sunt asigurate voturile a 207 parlamentari, insa negocierile sunt in desfaturare”, au declarat sursele citate, numarul minim de voturi necesar pentru ca motiunea sa fie adoptata fiind 233.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a fost depusa si citita miercuri in plenul Camerelor reunite, de catre liberalul Gigel Stirbu. Numarul parlamentarilor prezenti in sala a fost foarte mic, absentii fiind din toate partidele. Dezbaterea motiunii in plenul Camerelor reunite este programata marti, cans este asteptat si votul.

Motiunea este semnata de 173 de parlamentari,a anuntat miercuri deputatul PNL Raluca Turcan, precizand ca nu sunt inca suficiente voturi, dar ”jocul merge mai departe”.

”Patru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, si UMDR si-au asumat sa transpuna in actiune parlamentara rezultatul votului. Speram ca la vot vor veni si alti colegi. De asemenea, au semnat si patru colegi neafiliati din Parlament. Nu sunt suficiente voturi in momentul de fata, dar jocul merge mai departe pentru ca este un joc pentru Romania normala, romanii de rand si pentru transparenta si responsabilitate”, a spus Turcan.

”Suntem in continuare optimisti ca vom putea sa obtinem mai multe voturi la votul motiunii de saptamana viitoare si dinspre Pro Romania si din spre ceilalti parlamentari din arcul majoritatii, pentru ca cifrele arata fara echivoc, ca este nevoie de un numar de undeva la intre 20 si 30 de semnaturi din actuala majoritate pentru ca motiunea aceasta sa aiba o sansa sa treaca”, a adaugat liderul USR Dan Barna.

”In doi ani si jumatate, PSD si ALDE au dezbinat o tara intreaga, au distrus rolul institutiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis sansa de a moderniza tara si au atentat constant la bazele democratiei romanesti si ale statului de drept! In 26 mai 2019, PSD a reusit sa ne uneasca pe toti, pe cei de acasa si din strainatate, ca sa ne salvam tara din mainile PSD si am reusit!”, afirma semnatarii in textul motiunii.

Premierului Viorica Dancila i se transmite ca rolul sau s-a incheiat si ca trebuie sa plece, dar nu inainte sa raspunda politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, impreuna cu Teodor Melescanu si Carmen Dan, l-a condus impotriva a milioane de romani din diaspora.

”Ati destabilizat intreaga arhitectura constitutionala a statului roman, prin destructurarea sistematica a institutiilor constitutionale, prin slabirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politica pe baza de numiri de incompetenti si servili”, i se reproseaza premierului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: