Care tara este imposibil de invadat? Un clasament surprinzator

externe

Tensiunile dintre marile puteri, agresivitatea Rusiei, ambitiile Chinei, programul nuclear al Iranului, fac ca in continuare lumea sa fie departe de o perioada linistita. Publicatia The Independent a realizat un top al tarilor cel mai greu de invadat.

Pe primul loc se afla Elvetia. Pozitia geografica, fiind inconjurata de munti, a facut ca aceasta tara sa fie ferita de invadatori. Mai mult, Elvetia are pregatit un plan bine pus la punct de aparare. Acesta se numeste „Reduta nationala” si a fost pus la punct in secolul 19. Dupa Al Doilea Razboi Mondial a fost reinnoit de teama unei invazii din partea URSS. Planul consta din utilizarea Alpilor ca scut defensiv. Armata elvetiana a cinstruit o multime de tuneluri, buncare si fortarete in munti, care pot adaposti o intreaga divizie, si de unde pot fi atacati eficient inamicii.

Chiar daca Elvetia are doar 150.000 de militari activi, in caz de invazie vor putea fi activati imediat inca 4.000.000 de cetateni cu pregatire militara.

Pe al doilea loc se afla Noua Zeelanda. Tara este la peste 1.500 de kilometri departare de orice alt teritoriu mare, cel mai aproape fiind Australia. Prin urmare efortul de a aduce trupe in Noua Zeelanda ar fi urias.

Pe al treilea loc se claseaza Rusia. Primul motiv il constituie care face ca aceasta tara sa fie greu de cucerit este vastitatea teritoriului. In al doilea rand vine clima, verile fiind foarte fierbinti, iar iernile extrem de friguroase. NU trebuie uitata nici populatia, rusii fiind luptatori foarte duri, asa cum au aratat in cadrul multelor razboaie pe care le-au purtat. Nicio armata nu este indeajuns de mare incat sa poata tine sub control intregul teritoriu al Rusiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: