Cariera Simonei Halep s-a sfarsit, anunta CTP: „Sansele ca Simona sa revina in tenisul de nivel inalt tind spre zero”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, bun cunoscator al lumii tenisului, anunta ca Simona Halep nu mai are sanse sa se intoarca in tenisul de varf dupa noul anunt al Agentiei Internationale pentru Integritate in Tenis (ITIA). ITIA a mentionat ca sunt probleme in ce priveste Pasaportul Biologic al lui Halep.

„Sansele ca Simona sa revina in tenisul de nivel inalt tind spre zero

Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis (ITIA) anunta ca Simona Halep trebuie sa faca fata unei noi acuzatii, separata de cea legata de Roxadustat, in legatura cu „neregularitati” in Pasaportul ei Biologic, o arhiva de teste si masuratori pe care o au jucatoarele din primele 300 de locuri in clasamentul WTA. Deocamdata, nu stiu in ce constau aceste „neregularitati”, dar perspectiva care se contureaza…

Oricum, Simona era pe muchie de cutit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Daca ar fi primit atunci un verdict favorabil si i se ridica suspendarea, ar fi avut o sansa de a juca la Wimbledon, fara mari asteptari, dar macar sa revina in tenisul de nivel inalt. Asa, cu cele doua acuzatii cumulate, probabilitatea ridicarii suspendarii tinde spre zero. Practic, anul 2023 este inchis pentru revenirea Simonei.

Cred in continuare in buna credinta a Simonei Halep, dar viitorul ei in tenis suna sumbru…”, a postat Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Dupa comunicatul ITIA, Simona Halep a acuzat cae ste „hartuita”.

„Din 7 octombrie, de cand am fost acuzata de ITIA de suspiciune de dopaj, am trait cel mai mare cosmar al vietii mele. Nu numai ca numele meu a fost murdarit in cel mai urat mod posibil, dar ma confrunt cu o determinare constanta din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot intelege, de a-mi dovedi vinovatia, in timp ce eu nu am luat in calcul VREODATA nici macar sa iau vreo substanta interzisa.

Am incercat de doua ori sa am oportunitatea de a fi judecata de un tribunal independent, dar ITIA a gasit constant motive de amanare. Acum, cand am stabilit clar ca am fost victima unei contaminari, au venit cu o asa-zisa evolutie anormala a sangelui meu.

Trei experti de renume mondial care au studiat testele mele de sange au fost extrem de clari si au stabilit ca sangele meu este normal in totalitate.

Ma simt neajutorata in fata unei asemenea hartuiri si simt ca vor sa ma gaseasca vinovata de ceva ce nu am facut niciodata. Inca o data, toata viata mea am fost in totalitate impotriva oricarui fel de trisare, aceasta nu se aliniaza cu valorile mele.

In acest moment, singurul lucru la care sper este sa am posibilitatea de a accesa, in sfarsit, judecatori independenti si impartiali la un tribunal, ca sa am sansa de a-mi dovedi nevinovatia.

Am incredere totala in justitie si astept sa-mi pot sustine in sfarsit cazul la finalul lunii mai, dupa cateva intarzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi mie, al lumii tenisului si al fanilor mei mi-a dat curajul sa continui sa ma antrenez in fiecare zi si sa lupt pentru adevar. Nu pot sa va multumesc indeajuns de mult pentru asta! Cu dragoste, Simona”, a fost mesajul jucatoarei pe Instagram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: