Carmen Avram, delir despre lupta anticoruptie: „Am vazut ca se deschid iar portile iadului. Mi s-a facut frica pentru tara mea”

politica

Carmen Avram, candidat fruntas pe lista PSD la europarlamentare, lanseaza noi declaratii delirante, sustinand ca lupta anticoruptie a reprezentat o „deschidere a portilor iadului”. „Mai era un pic si nu mai ramanea niciun nevinovat in Romania”, spune Avram.

„Vreau sa fiu parte din istorie si istoria sa se contureze cu mine acolo, in amfiteatrul Parlamentului European, votand pentru viitorul unei jumatati de miliard de pamanteni. Printre ei, si noi, romanii. Cat despre PSD, desi mi s-a spus ca ar fi fost ‘un act de curaj din partea mea’, alegerea a fost la fel de fireasca precum cea a Bruxelles-ului. Pentru ca eu sunt un fan al democratiei. Un mare, mare fan. Genul de fan care a devenit fan traind inspaimantatoarea alternativa si care a inteles ca orice derapaj de la democratie il poate proiecta inapoi, in iad. Adica intr-un regim opresiv si brutal si inuman, cum a fost cel comunist. Iar in acesti ultimi ani, eu am vazut ca se deschid iar portile iadului.

Am vazut semeni de-ai mei care, brusc, pareau sa nu mai valoreze nimic. Aruncati la lei, ca in antichitate, in timp ce, de pe margine, spectatori cu un fals sentiment de securitate chiuiau, flamanzi de sange. Am vazut iar personaje cu scoala, importanta, costum scump si privire de gheata care ne spuneau, cu un amestec de plictis si superioritate grabita, ca omu’ e vinovat cand zic ei. Si au zis de asa de multe ori, ca mai era un pic si nu mai ramanea niciun nevinovat in Romania. Am vazut oameni din jurul meu care au devenit altii, prin contaminare.

Am vazut oameni din jurul meu devenind altii pentru ca s-au ascuns in mediocritate si anonimat, ca sa fie lasati in pace. Am vazut oameni din jurul meu cu ochii brusc injectati de ura si cu maxilarele inclestate. Gata de razboi. Si mi s-a facut frica pentru tara mea. Am ales acel partid care intelege ca democratia inseamna puterea votului, puterea legii, puterea dreptatii. Restul e tipat de vuvuzea”, a declarat Carmen Avram pentru luju.ro.

Carmen Avram ocupa pozitia a doua pe lista PSD, fiind impusa de Dan Voiculescu. Victor Ponta a anuntat ca atat Carmen Avram cat si ceilalti doi candidati ai lui Voiculescu de pe lista PSD vor trece la grupul „suveranistilor” din Parlamentul European, grup controlat de extremistii Matteo Salvini si Marine Le Pen.

Intrebat de Europa Libera daca exista vreun partid in Romania care se va alatura extremistilor, Ponta a raspuns afirmativ, indicand catre PSD.

„Da, PSD sau macar o parte. Cei trei candidati veniti din partidul domnului Voiculescu, probabil ca vor merge acolo. Cu siguranta, daca asculti ceea ce spun, ei sunt din acea parte. Probabil si cei care il asculta pe domnul Dragnea”, a declarat Ponta.

Cei trei candidati impusi de Dan Voiculescu sunt: Carmen Avram, Maria Grapini si Chris Terhes.

Mai mult despre:


Comentarii: