Carmen Dan a ajuns la mana Parchetului General

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns, joi, la Parchetul General pentru a fi audiata in dosarul in care acuza ca a descoperit un microfon intr-o priza a locuintei sale, ministrul facand, la finalul lunii noiembrie, o plangere pentru infractiunea de violare a domiciliului.

In fata jurnalistilor prezenti la sediul Parchetului General, ministrul de Interne nu a vrut sa faca nicio declaratie, asta in contextul in care premierul Mihai Tudose i-a cerut, cu o seara inainte,  intr-un mod indirect, demisia, afirmand ca el va accepta demisia ministrului, atata timp cat va fi lasata sa si-o depuna.

La finalul lunii noiembrie 2017, Carmen Dan a anuntat ca a gasit in apartamentul inchiriat in care locuieste un dispozitiv de inregistrare si a facut plangere pentru violare de domiciliu.

„Am gasit un dispozitiv de inregistrare intr-una dintre camerele apartamentului in care locuiesc. Dispozitivul l-am gasit intr-o priza de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursa de alimentare si avea si o baterie”, a spus atunci ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat ca nu locuieste intr-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind inchiriat.

Din primele date ale anchetei, microfonul descoperit in casa ministrului de Interne a fost montat de o persoana privata, si nu in baza unui mandat de siguranta nationala. Dispozitivul ar avea anul de fabricatie 2009 si ar costa in jur de 300 de euro, precizeaza Digi 24.

„Din primele informatii pe care le avem noi in acest moment, este vorba de un dispozitiv destul de comun, un dispozitiv care nu este utilizat de catre serviciile de informatii in general, nici interne si nici externe. Este foarte posibil sa fie vorba despre o entitate privata”, declara, la momentul descoperirii microfonului, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: