Carmen Dan se aliaza cu „Statul paralel” pentru a le face fata protestatarilor #Rezist: „Vom colabora cu SPP”

news

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referindu-se la mitingul anuntat joi de patru organizatii civice, la Ateneul Roman, ca s-au luat toate masurile care se impun pentru pastrarea ordinii publice, iar ministerul pe care il conduce va colabora cu Serviciul de Protectie si Paza – institutia responsabila de masurile de securitate.

„Referitor la protestul de astazi, responsabil de masurile de securitate pentru acest eveniment este SPP, iar structurile ministerului vor colabora cu aceasta institutie conform planului de masuri stabilit. Nu vreau sa comentez in niciun fel decizia celor care vor sa organizeze aceste proteste legat de acest eveniment. Vreau sa va asigur ca vom colabora cu SPP si in felul acesta avem toata disponibilitatea si am luat toate masurile care se impun pentru pastrarea ordinii publice.

Nu vreau sa intelegeti ca asta inseamna o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important – vizita Colegiului Comisarilor CE – sa se desfasoare fara incidente. (…) Suntem foarte atenti in aceasta zona si toate informatiile, asa cum spune protocolul, vor fi directionate catre institutia care coordoneaza aceasta activitate – aceasta fiind SPP”, a declarat Carmen Dan, intr-o interventie telefonica la Romania TV, citata de Agerpres.

Ministrul a amintit ca institutia pe care o conduce prezideaza componenta de Afaceri Interne a Consiliului, ceea ce inseamna o responsabilitate foarte mare si o onoare in acelasi timp. „Munca a inceput mult mai devreme, in urma cu aproximativ un an si jumatate, cand Romania, cu multa responsabilitate, si Guvernul a demarat pregatirile pentru preluarea presedintiei”, a mentionat Carmen Dan.

Romania va marca, joi, preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizata la Ateneul Roman la care vor fi prezenti presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, presedintele Consiliului European, Donald Tusk si premierul Viorica Dancila.

Tot joi, patru organizatii civice au anuntat un miting pro-Europa cu tema „Romanii sunt cetateni ai Uniunii Europene si lupta pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justitie independenta”.

Liviu Dragnea a declarat in mai multe randuri ca seful SPP, Lucian Pahontu, ar fi unul dintre sefii „statului paralel”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: