politica

Carmen Dan ameninta cu un nou 10 august: „Iohannis indeamna la anarhie, voi face totul pentru a mentine ordinea publica”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anuntat, duminica, la Romania TV ca va face tot ce ii sta in putere pentru a mentine ordinea publica, acuzandu-l pe presedintele Klaus Iohannis ca indeamna la „violenta“ si la „anarhie“.

„In plan intern, ne-am obisnuit deja cu apelurile presedintelui la proteste, la violenta, la anarhie si daca acest joc pe care continua sa-l faca acum… eu cred ca este un joc mult mai periculos avand in vedere contextul politic european. Este evident pentru toata lumea ca presedintele este in campanie electorala si ca isi incalca grav atributul constitutional de mediator. Ce pot sa va asigur este ca in calitate de ministru de Interne voi face tot ce imi sta in putere, evident in limitele legale, pentru a mentine ordinea publica si securitatea tuturor cetatenilor, indiferent de functiile pe care le ocupa acestia sau de culoarea politica“, a declarat Carmen Dan.

Intrebata ce asteptari in legatura cu intalnirea de marti de la CSAT cu presedintele Klaus Iohannis, Carmen Dan a spus ca asteapta decizia CCR in privinta refuzului presedintelui de a semna acum instalarea Liei Olguta Vasilescu si a lui Mircea Draghici in functiile de ministri.

„Este evident ca pe domnul presedinte Iohannis nu-l pot convinge argumentele rationale, nu avem foarte mari asteptari. Am mai avut intalniri in cadrul CSAT in care pozitia dansului nu a fost deloc o pozitie constructiva. Nu cred ca se vor schimba foarte mult lucrurile in perioada urmatoare. Asteptam cu totii decizia Curtii Constitutionale, pentru ca, din punctul nostru de vedere, este singura modalitate prin care putem debloca lucrurile”, a mai spus Carmen Dan.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Premierul spaniol Pedro Sanchez isi intrerupe atributiile publice, in timp ce sotia sa este anchetata

Premierul spaniol Pedro Sanchez si-a suspendat atributiile publice pentru a se „opri si a reflecta”…

1 minut ago

Statul american Arizona a inculpat 18 colaboratori ai lui Donald Trump, inclusiv fostul avocat al acestuia, Rudy Giuliani, pentru incercarea de fraudare a alegerilor din 2020

Statul american Arizona a inculpat 18 persoane in cadrul tentativei de a rasturna rezultatele alegerilor…

16 minute ago

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

14 ore ago

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. El a sustinut cu melodiile sale protestele din 2022

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

14 ore ago