Carmen Dan arunca problema extradarii lui Sebastian Ghita la Tudorel Toader

news

Ministerul de Interne, Carmen Dan, a declarat luni, dupa audierile din comisia parlamentara de specialitate, ca Sebastian Ghita a fost gasit in mandatul sau, dar pentru alte intrebari privind extradarea ar trebui sa raspunda ministrul Justitiei, deoarece cei de la minister se ocupa de procedura de extradare.

„Noi am facut toate precizarile la momentul oportun. Exista un dosar la parchet si am rugamintea sa va adresati Parchetului pentru a comunica tot ce considera ca poate comunica. Sebastian Ghita a fugit din tara cand nu eram ministru, l-am identificat pe mandatul meu, mai departe trebuie sa ne adresam si Ministerului Justitiei pentru ca sunt cei care dispun de procedura de extradare”, a declarat luni Carmen Dan, dupa audierea din comisia parlamentara, citata de Mediafax.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, la finalul lunii decembrie, ca se va deplasa in Serbia si va discuta cu omologul sau sarb despre extradarea lui Sebastian Ghita, precizand insa ca nu poate fi vorba in niciun fel de o grabire a anchetei.

Fostul parlamentar a fost prins in Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Retinerea lui Sebastian Ghita s-a facut la ora 23.45, acesta fiind pe o strada din Belgrad, alaturi de fratele sau. La legitimare, Ghita a prezentat un act de identitate si un permis sloven, in timp ce fratele sau le-a dat politistilor actele reale.

Luni, candidatii propusi de PSD la cea mai recenta sedinta CEX al PSD pentru a ocupa posturile de ministrii in Guvernul Dancila sunt audiati in comisiile de specialitate din Parlament, urmand ca, tot luni, dupa ora 15:00, Plenul Parlamentului sa se reuneasca in sedinta extraordinara pentru a acorda votul de investitura viitorului Guvernul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: