Carmen Dan, atacuri furioase la Romania TV impotriva lui Iohannis: „Saboteaza orice actiune”

politica

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, ca a observat „o insistenta” a presedintelui Klaus Iohannis in a „sabota” orice actiune a Guvernului, punctand, in context, faptul ca seful statului nu a avut un dialog cu ea pe tema Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice inainte de a o ataca la CCR.

„Nu am avut ocazia sa-i spun ceea ce gandesc, pentru ca domnul Iohannis, pana sa atace la CCR pachetul pe autoritatea politistului, nu a avut interesul sa-mi spuna ca are aceasta intentie sau ca are anumite neclaritati si sa putem avea un dialog pe marginea acestui subiect. (…) Observ o insistenta a presedintelui de a sabota absolut orice actiune a Guvernului”, a declarat Carmen Dan la RTV, citata de Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis luni Curtii Constitutionale a Romaniei o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice.

Legea supusa controlului de constitutionalitate are ca obiect de reglementare modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice in scopul adoptarii unor masuri care sa conduca la cresterea capacitatii de interventie in acest domeniu, prin instituirea instrumentelor legale necesare exercitarii atributiilor de serviciu sau indeplinirii misiunilor, dar si a celor necesare asigurarii unei protectii juridice si fizice a personalului angajat.

Seful statului precizeaza, in sesizarea de neconstitutionalitate, ca legea a fost adoptata fara solicitarea avizului CSAT.

Mai mult despre: ,

Comentarii: