„Carmen Dan, demisia!”. Solidaritate cu protestatarii agresati de jandarmi in fata sediul PSD. 27 de organizatii cer demisia ministrului de Interne

news

27 de grupari civice au semnat un protest comun in care solicita demisia comandantului Jandarmeriei si a ministrului de Interne pentru modul in care i-au tratat pe cei patru protestatari luati cu forta din fata sediului PSD.

„Indiferent de felul in care alegem sa protestam, cu totii avem acelasi drept, in calitate de cetateni: ca institutiile statului sa isi faca datoria in limitele legii si sa se abtina de la orice abuzuri.

Astazi, in fata sediului PSD, mai multi protestatari care manifestau legal (potrivit art. 3 din Legea nr. 60/1991 a adunarilor publice, care excepteaza protestele din exteriorul sediilor persoanelor juridice de la obligatia declararii prealabile si a avizarii) au fost ridicati cu brutalitate si abuziv de catre jandarmi, cu toate ca se legitimasera si nu reprezentau pericol public.

Condamnam in termenii cei mai fermi aceasta conduita a Jandarmeriei si solicitam conducerii acesteia sa prezinte explicatii si scuze publice si sa ii sanctioneze pe cei vinovati. In cazul in care refuza sa faca acest lucru, solicitam public demisia Comandantului Jandarmeriei si a ministrului de Interne”, afirma semnatarii.

Iata lista organizatiilor:

#activAG Pitesti
Actiunea Civica Galati
Alba Iulia Civica Rezista
Asociatia Aradul Civic
Asociatia Civica ProFest
Asociatia Culturala “Noul Horizont” in Valencia
Coruptia Ucide
Cuza Vrea Dreptate Iasi
Diaspora Franta solidara cu Romania
Evident Deva
Geeks for Democracy
Grupul civic #Insist
Grupul civic #Rezist
#REZISTENTA
#Rezistenta in Valencia
#Rezistam si la Paris
#Rezist in Bacau
#Rezist Lyon
#Rezist Marseille
#Rezist Milano
#Rezist Munchen
#Rezist Ramnicu Valcea
#Rezist Suceava
#Rezist TV
Stafeta Steagului Uniunii Europene
Romania Vie
Umbrela Anti Coruptie Cluj

Patru protestatari, printre care se afla si Malin Bot, au fost luati pe sus si dusi cu duba la secti 5 de politie. Malin Bita a fost amendat cu 6.000 de lei, iar ceilalti trei au primit amenzi de cate 2.000 de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: