Carmen Dan, disperata ca ajunge la Parchet, il ataca pe Iohannis: „Eu voi fi bomboana de pe coliva”

politica

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, ca presedintele Klaus Iohannis a vrut sa induca opiniei publice ideea ca incitatorii trimisi in Piata Victoriei ar fi fost trimisi de Jandarmerie, lucru care e exclus.

„Eu inteleg ca (presedintele -n.r.) incearca sa induca ideea ca acele persoane (trimise in Piata Victoriei sa incite -n.r.) ar fi din zona Jandarmeriei, ceea ce este exclus”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, la Antena 3, citata de Mediafax.

Carmen Dan a acuzat ca dosarul instrumentat de Parchetul General este mult mai mediatizat decat cel de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, in care procurorii verifica plangerile jandarmilor.

„O manifestatie cu protestatari pasnici a fost deturnata de o Jandarmerie violenta, care a batut si a agresat si toata aceasta organizare ar putea sa i se impute Jandarmeriei, inclusiv prin faptul ca si-a trimis oameni care sa incite si sa provoace. Eu in nota asta inteleg. Eu in afara de faptul ca am pus la dispozitia Parchetului General absolut tot ce mi s-a cerut , inclusiv resursa umana ca ancheta Parchetului General sa se desfasoare in bune conditii, spun urmatorul lucru: in afara de acest dosar atat de mediatizat, mai exista un dosar important la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, unde avem peste 160 de plangeri ale jandarmilor care au suportat violentele si ca sunt interesata sa-i descoperim pe adevaratii agresori, pe cei care au agresat”, a completat ministrul.

Ea a mentionat ca nu a fost chemata la Parchetul General, dar se asteapta sa ajunga in curand in fata procurorilor.

”Nu, pana acum nu am primit citatie, nu am primit invitatie, dar cred ca in aceeasi strategie cred ca voi fi chemata in ultima instanta. Eu voi fi bomboana de pe coliva sau bomboana de pe tort, nici nu stiu cum sa privesc asta. Eu voi raspunde, daca ma vor chema”, a mai spus Carmen Dan.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: