Carmen Dan executa noi ordine, se implica in jocurile menite sa o decapiteze pe Kovesi. Ea vrea sa arate ce trebuie facut

news

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, considera ca faptele expuse in spatiul public in legatura cu cei doi politisti detasati la DNA – Serviciul Teritorial Prahova „sunt de o gravitate serioasa” si este necesar ca acestea sa fie verificate.

„Am solicitat procurorului sef DNA sa analizeze initierea demersurilor pentru revocarea din functie, pentru ca angajatorul de drept, in acest caz Ministerul Afacerilor Interne, nu poate inceta acea detasare. Motivul este unul evident – cred ca faptele expuse in spatiul public sunt de o gravitate serioasa si cred ca este necesar a fi verificate. Plus de asta, asa cum se cunoaste, Inspectia Judiciara a inceput verificarile asupra celor doi procurori. Nu era oare firesc sa se intample acelasi lucru si in cazul politistilor detasati?”, a spus Carmen Dan, miercuri, la finalul bilantului activitatii Jandarmeriei Romane pe anul 2017.

Ea a precizat ca in acest moment exista o solicitare a sa catre DNA pentru a se emite un ordin de revocare a detasarii celor doi politisti care apar in inregistrarile care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova.

Potrivit unui comunicat al MAI, este vorba de comisarul sef de politie Mihai Iordache si comisarul sef de politie Gabriela Florea.

„Potrivit OUG 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, revocarea din functie, inaintea implinirii termenului de detasare, a politistilor de politie judiciara detasati la DNA se face prin ordin motivat al procurorului sef. Solicitarea a fost facuta in cursul zilei de marti, 13 februarie 2018”, arata sursa citata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: