„Carmen Dan, mi-e limpede ca vei raspunde la un moment dat”. Mesajul dur al unui senator PNL

politica

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi ca ministrul de Interne, Carmen Dan, va raspunde la un moment dat, alaturi de „echipa sa manevrata politic” din conducerea Jandarmeriei, pentru ceea ce s-a intamplat la protestul din 10 august.

„Carmen Dan, mi-e limpede ca vei raspunde la un moment dat, alaturi de echipa ta manevrata politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i asa?! Radiografia saptamanii trecute de la miting arata prost! Numarul plangerilor penale depuse la Parchetul Militar in legatura cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Va indemn pe toti sa-i incurajam pe cei care au suferit sa depuna plangere. In acelasi timp, autoritatile nu explica suficient ce gaze au fost folosite in Piata Victoriei, in contextul in care unii participanti reclama stari de rau si chiar solicita ajutor medical. Halal lipsa de transparenta! Iar concluzia e si mai trista: maine se va implini o saptamana de la evenimentele din 10 august si nu apar decat semne de intrebare si deloc asumari ale raspunderii! Nicio demisie ?”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea ii cere de asemenea ministrului Carmen Dan sa precizeze mai multe chestiuni legate de evenimentele de atunci, cum ar fi: efectivele de jandarmi, cantitatea de substante iritante lacrimogene, de grenade sau alte materiale specifice; de cate ori s-au utilizat jeturile de apa impotriva manifestantilor; ce numar de jandarmi calare au fost mobilizati si care a fost numarul de caini-politisti folositi in misiune. Si nu uitati nici de sondajul inceput acum cateva zile! Fiecare vot conteaza”, a mai scris Gorghiu.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: