Carmen Dan a numit un nou sef al Jandarmeriei Romane. Acesta pare mai agresiv decat Cucos in reprimarea manifestatiilor

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit marti, cu o zi inaintea expirarii interimatului lui Sebastian Cucos, un nou sef la Jandarmeria Romana – Ionut Sindile, prim-adjunct al inspectorului general si sef al Statului Major al Jandarmeriei Romane, scrie G4Media.

Ionut Sindile este imputernicit in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane incepand cu data de 15 august, pentru o perioada de maximum sase luni, conform unui document obtinut de G4Media.

Ionut Sindile are gradul de colonel si este prim-adjunct al inspectorului general si Sef al Statului Major al Jandarmeriei Romane, potrivit site-ului Jandarmeriei.

Ionut Sindile a fost la comanda Jandarmeiri pe 20 iunie cand au avut loc incidentele din Piata Victoriei dintre jandarmi si protestatari, au declarat surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, seful Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, ar fi fost plecat de cateva zile din tara.

Miercuri, 20 iunie au avut loc cele mai tensionate proteste din acest an, cu zeci de protestatari ridicati de jandarmi. Jandarmii au fost extrem de tensionati si i-au bruscat pe manifestantii stransi cu miile in Piata Victoriei pentru a protesta fata de modificarile din justitie.

Mandatul lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei expira miercuri, 15 august, el fiind numit pana acum de doua ori interimar, nemaiputand fi numit si a treia oara tot interimar.

Cucos a fost imputernicit de ministrul de Interne sa indeplineasca atributiile acestei functii pentru o perioada de sase luni in august anul trecut, dupa pensionarea generalului de brigada Marin Andreiana, iar dupa expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expira marti.are expira miercuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marti ca a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucos, insa nu a primit inca aprobare din partea presedintelui Iohannis. Ulterior, Administratia prezidentiala a anuntat ca CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei dupa finalizarea anchetei privind violentele din Piata Victoriei, din data de 10 august. Sebastian Cucos a fost comandantul Jandarmeriei Romane timp de un an.

Sebastian Cucos a spus, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Romane si ca asteapta avizul CSAT, fiind o procedura care dureaza. „Este o procedura care dureaza, nu fac decat sa astept ca procedura sa se incheie”, a subliniat el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: