Carmen Dan o agita si mai tare pe Gabriela Firea. Ministrul a luat-o peste picior pe Firea in plenul Parlamentului

politica

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan spune ca in continuare nu intelege ce o supara pe primarul Capitalei Gabriela Firea, in conditiile in care nimeni nu a stabilit dinainte responsabilitatile prefectului Speranta Cliseru, fostul consilier personal al edilului. Carmen Dan a atras atentia, de asemenea, ca acuzatiile Gabrielei Firea ca ea a pus la cale episodul cu Speranta Cliseru abordata de un cetatean la o terasa din Bucuresti sunt „in logica filmelor cu spioni”: „Va imaginati ca dau eu ordine celor de la #rezist sau cum?”.

„In logica filmelor cu spioni este si informatia ca am pus un activist #rezist sa o hartuiasca pe doamna prefect. Va imaginati ca dau eu ordine celor de la #rezist sau cum? Restul teoriilor conspirationiste au fost infirmate de catre DGPI. Afirm cu tarie ca nimeni nu a premediat ceva si nu a stabilit dinainte vreo reponsabilitate a prefectului. De aceea nici in ziua de astazi nu pot intelege supararea doamnei primar general”, a declarat marti in Parlament ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan.

Ea a vorbit la dezbaterea motiunii si despre printscreen-urile mesajelor de pe Whatsapp dintre un secretar de stat in MAI si prefectul Capitalei Speranta Cliseru, spunand ca acestea i-au fost puse la dispozitie de catre secretarul de stat. Carmen Dan a explicat ca mesajele i-au fost date in contextul declaratiilor facute de prefecte, si care erau confuze, referitoare la prezenta sa in Piata Victoriei in timpul mitingului din 10 august. Ministrul a adaugat ca mesajele nu erau personale, ci erau referitoare la o deplasare pe care prefectul o ceruse de pe-o zi pe alta si care nu putea fi aprobata pentru ca nu putea fi parcurs intreg procesul de aprobare intr-un timp atat de scurt.

„Acele mesaje nu cuprind aspecte personale, ci doar un mod de comunicare institutional. Subiectul principal era acela ca aprobasem anterior deplasarea doameni prefect, impreuna cu primarul Gabriela Firea, la Tokio, in perioada 7-12 august, insa cum deplasarea nu s-a mai efectuat, prefectul a solicitat in seara zilei de 8 august, undeva in jurul orelor 18.00, aprobarea pentru alta deplasare, in Talin, pentru perioada 9-11 august. In aceste conditii, secretarul de stat i-a explicat ca este imposibil sa fie finalizata procedura de aprobare a unei asemenea deplasari de pe o zi pe alta. Mesajele au avut un continut pur tehnic si prezentatu in principal procedura prevazuta de HG 189/2001, conform careia deplasarea in strainatate a unui prefect se aproba prin memorandum semnat de ministrul de Interne si de cel de Externe”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministrul a precizat ca a doua zi prefectul a primit si un raspuns privitor la acest aspect.

De asemenea, Carmen Dan a subliniat ca nu a cerut in mod special ca prefectul sa fie in Piata Victoriei in ziua de 10 august, iar dovada sta faptul ca aprobase initial memorandumul pentru deplasarea in Tokio.

„Acestea sunt comunicarile despre care s-a facut atata valva, iar domnul secretar de stat mi le-a pus la dispozitie pentru ca in acea perioada eu eram in concediu. Nu am tinut in mod special ca prefectul sa fie in Bucuresti in 10 august, dovada fiind aprobarea memorandumului pentru plecarea in Tokio. Nu pot fi eu de vina pentru ca taifunul a lovit Japonia si a impiedicat deplsarea prefetului. In acea intalnire nu va imaginati ca am facut copii dupa aceste comunicari institutionale pentru membrii CEx. Am invocat aceste aspecte tocmai pentru a lamuri cum au stat lucrurile si pentru a stabili adevarul”, a spus Carmen Dan.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: