Carmen Dan, razbunare veninoasa impotriva sefului DGA, Catalin Ionita: „Nu voi gira ascunderea sub pres a gunoiului”

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunta ca va cere Comisiei de analiza a doctoratelor din Academia de Politie sa faca publice argumentele deciziei prin care a stabilit ca teza de doctorat a sefului Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Catalin Ionita, nu este plagiata. Ea banuieste ca seful DGA, cu care se afla in conflict, a fost „spalat” de colegii sai.

Carmen Dan, aflata in conflict cu Catalin Ionita, dupa ce acesta a acuzat-o de minciuna, a reactionat printr-un mesaj pe Facebook dupa decizia Comisiei de analiza a doctoratelor din Academia de Politie, care a stabilit ca seful DGA nu a plagiat.

„Vreti sa scoateti adevarul la lumina sau sa lasati impresia ca aplicati principiul ‘o mana spala pe alta si ambele pateaza imaginea unor institutii care ar trebui sa fie repere de integritate si moralitate’? Avand in vedere ca internetul este plin de postari ale unor jurnalisti care arata similitudini serioase intre pasaje intregi din diferite teze de doctorat aflate in evaluarea Comisiei de etica, apreciez ca Academia de Politie trebuie sa faca publice argumentele deciziilor acestei Comisii”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Potrivit acesteia, Comisia de Etica functioneaza sub autonomie universitara, astfel ca unul dintre principiile care trebuie respectate este transparenta, iar in lipsa acesteia „am putea ramane toti cu impresia ca aceste decizii reprezinta doar intelegeri intre colegi care poarta aceeasi uniforma”.

Ea avertizeaza ca aceasta iesire publica este doar primul pas pe care il face, urmatorul fiind sa sesizeze „autoritatile indreptatite”, pentru ca nu va „gira ascunderea sub pres a gunoiului.

Seful DGA, Catalin Ionita, a transmis duminica o scrisoare deschisa in care acuza faptul ca schimbarile pe care vrea sa le faca ministrul Carmen Dan in DGA il vizeaza de fapt pe el. De asemenea, o acuza pe Carmen Dan de minciuna in scandalul dintre ea si Mihai Tudose din anul 2018. Catalin Ionita spune ca nu si-a dat niciodata acceptul sa fie seful Politiei.

Citeste si: Mafia PSD. „Carmen Dan a mintit”. Seful DGA, acuzatii foarte grave: „Eu si familia mea am fost supravegheati operativ”

Mai mult despre: ,

Comentarii: