Carmen Dan, reactie violenta in scandalul „parolei de acces in Targoviste”. Acuzatii la adresa presedintelui Iohannis

politica

Carmen Dan a declarat ca s-a exagerat in mod intentionat in privinta blocarii accesului in Targoviste din cauza unei parole impuse, subliniind ca accesul a fost oprit pentru zona in care se desfasura mitingul. Ministrul mai spune ca presedintele a lansat declaratii fara a avea „informatii reale”.

„Nu ministrul dispune masurile de ordine publica, ele sunt dispuse de comandatii politiei si jandarmeriei, pe principiul competentei teritoriale. (…) Ce am constatat insa a fost ca s-a exagerat in mod intentionat ideea ca a fost blocat intregul oras.

Eu stiu ca s-au dispus masuri de restrictionare a accesului in zona in care se desfasura o adunare publica, un miting cu caracter electoral de catre organizatori si accesul a fost restrictionat doar pentru acea zona care era autoritate si era legal.

Mai mult decat atat cred ca s-ar fi putut gasi o formula mai buna pentru accesul persoanelor autorizate sa participe la acea adunare, eventual (…) sau altceva, insa parola a fost convenita de catre organizator”, a declarat Carmen Dan, citata de Mediafax.

Potrivit ministrului de Interne, presedintele Klaus Iohannis a lansat declaratii fara sa aiba la baza „informatii reale”, acuzand fortele de ordine.

„L-am vazut ieri (miercuri, n.r) si pe presedinte acuzand, ca de obicei fara sa aiba informatiile reale, desi are absolut toate parghiile sa le afle, acuzand politia si jandarmeria ca au fost persoane arestate. Pai daca presedintele Romaniei nu stie care este diferenta intre o persoana care este arestata si o persoana care este condusa la sectie pentru identificare atunci este foarte grav.

Si inca ceva in plus, daca ne referim la masuri de restrictionare, ii reamintesc domnului presedinte ca si pentru dansul se dispun astfel de masuri de restrictionare a zonei pe care o traverseaza, tot de catre aceeasi comandanti din politie si jandarmerie care au responsabilitatea si obligatia sa vegheze si sa se asigure ca sunt respectate masurile de siguranta”, a mai spus sursa citata.

Precizarile vin dupa ce unui barbat care intra, duminica, in Targoviste, in timpul mitingului PSD, i s-a cerut „o parola” de catre un politist.

Mai mult despre: ,

Comentarii: