Carmen Dan a refuzat sa spuna daca a discutat cu Dancila in ziua protestului. Dar cu Dragnea?

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a dorit, marti, sa raspunda la intrebarile presei si ale parlamentarilor cu privire la o eventuala discutie, pe 10 august, in ziua protestelor violente din Piata Victoriei, cu prim-ministrul Viorica Dancila care se afla in concediu, transmite agentia Mediafax.

Carmen Dan a fost intrebata, in Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste doua ore, despre interventia fortelor de ordine la protestele din 10 august, daca in ziua respectiva a discutat cu premierul Viorica Dancila, aflata in concediu, despre situatia din Piata Victoriei.

Ministrul a refuzat sa raspunda la aceasta intrebare de fata cu presa, urmand sa il ofere membrilor Comisiei in spatele usilor inchise, dupa ce presedintele forului legislativ Dorel Caprar a anuntat ca unele raspunsuri se incadreaza la informatii clasificate si numai persoanele care detin certificate ORNISS pot ramane in sala de sedinta.

La finalul sedintei, intrebata de presa daca a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piata Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat sa raspunda, adaugand ca: „am raspuns la aceasta intrebare in cadrul Comisiei”.

Vicepresedintele Comisiei pentru aparare, Ovidiu Raetchi, a declarat ca ministrul de Interne a spus, in cadrul sedintei de marti, doar ca nu a discutat telefonic pe 10 august cu presedintele PSD Liviu Dragnea, fara a face vreo referire la o discutie cu premierul Viorica Dancila.

Un alt participant la discutie, deputatul Robert Turcescu, a spus ca ministrul de Interne nu raspuns in Comisia pentru aparare daca a comunicat cu premierul in timpul protestelor din 10 august.

Dupa aproximativ 65 de minute de discutii intre membrii Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor si ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, presedintele forului legislativ, Dorel Caprar, a anuntat marti ca discutiile vor continua in absenta presei si a invitatilor care nu au certificat ORNISS.

Deputatii din PNL si USR au sustinut ca presa trebuie sa participe la toate discutiile pentru ca intrebarile care i-au fost puse ministrului de Interne nu implica raspunsuri care sa se refere la secrete de stat. In replica, ministrul Carmen Dan le-a spus deputatilor Opozitiei ca trebuie sa priceapa ca nu sunt „intr-o emisiune” si ca vor intelege caracterul clasificat al unor informatii atunci cand vor citi raportul realizat de MAI.

Inaintea iesirii din sala a jurnalistilor a avut loc un schimb de replici intre presedintele Comisiei, Dorel Caprar (PSD), si vicepresedintele forului legislativ, Ovidiu Raetchi (PNL). Raetchi a cerut sa fie supusa la vot propunerea de evacuare a din sala a jurnalistilor, in timp ce Caprar a spus ca atunci cand este vorba de informatii clasificate, nu este necesara supunerea la vot a propunerii de desfasurarii cu usile inchise a sedintei.

Maiorul Laurentiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, seful DSU, Raed Arafat, dar si fostul sef al Jandarmeriei Sebastian Cucos au participat la sedinta de marti a Comisiei pentru aparare a Camerei Deputatilor, in contextul solicitarii liberalilor de a oferi explicatii despre protestele violente din 10 august.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: