Carmen Dan a reusit sa elimine masina anti-PSD din Romania. Soferul se alege cu dosar penal, anunta Politia

news

Soferul devenit celebru in Romania pentru ca are o masina cu numarul ”M…PSD” se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale carui placute nu sunt valabile pe teritoriul tarii noastre, scrie Ziarul de Craiova.

Autoritatile suedeze au confirmat, printr-o adresa oficiala, ca adevaratele numere ale masinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor tari, iar cele alese de soferul roman pot fi utilizate doar in Suedia.

Razvan, bucuresteanul care conduce autoturismul Audi cu acest numar fost vineri seara in Craiova, scrie sursa citata. Acesta si-a achitat taxa de parcare pe un loc in fata primariei si a asteptat ca trecatorii sa isi faca poze cu masina sa.

Politistii craioveni l-au oprit in trafic inainte sa paraseasca orasul, l-au legitimat, si acum fac demersuri pentru intocmirea dosarului penal.

”Se prevede ca numere de inmatriculare mai sus mentionate sunt valabile doar pe teritoriul national al acestui stat si nu sunt valabile pe teritoriul altor tari. Totodata, in aplicatia EUCARIS numarul de inmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI catre toate inspectoratele de politie judetene, Brigada Autostrazi si Directia Generala de Politie a municipiului Bucuresti.

Soferul a ajuns si in atentia presei internationale, dupa ce fotografiile cu autoturismul sau au devenit virale pe retelele sociale. Euronews a relatat saptamana trecuta despre romanul care a pus pe numarul masinii ”M…PSD”.

„Libertate de exprimare sau insulta inacceptabila?”, scrie Euronews.

Masina este inregistrata in Suedia, o tara care le permite proprietarilor sa isi personalizeze placutele de inmatriculare. Potrivit legislatiei suedeze, placuta de inmatriculare poate contine orice text sau numar, in limita a sapte caractere, cu conditia sa nu mai existe o combinatie similara in uz. Personalizarea placutei de inmatriculare costa 640 de euro, mai relateaza Euronews.

Mai mult despre: ,

Comentarii: