Carmen Dan s-a rastit la ziaristi, dupa ce Dragnea a bulversat activitatea institutiilor: „Ce ar fi trebuit sa faca premierul, sa se duca la serviciu cu un taxi?”

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ca protectia premierului, atunci cand se deplaseaza in afara tarii, este asigurata conform unei legi care reglementeaza foarte clar aceste competente, afirmand ca exista o structura care are in atributii asigurarea pachetului de securitate atat in interior, cat si atunci cand demnitarii pleaca din tara.

Intrebata ce se intampla procedural cu protectia premierului cand pleaca in strainatate, Carmen Dan a spus: „Avem o lege care reglementeaza foarte clar aceste competente. Jandarmeria nu si-a depasit competentele in niciun fel.(…)”.

Referitor la SPP, ministrul a precizat ca acest Serviciu „nu instiinteaza Ministerul de Interne in privinta misiunilor pe care le are”.

Ea a explicat ca premierul Dancila „nu a apelat niciodata punctual la serviciile Jandarmeriei”.

„A fost dusa la Guvern in prima zi de o masina a Jandarmeriei pentru ca era prima zi in care premierul ajungea la Palatul Victoriei si nici macar nu avea repartizata o masina de serviciu. Ce ar fi trebuit sa faca premierul, sa se duca la serviciu cu un taxi?”, a spus Carmen Dan la Senat, unde, potrivit acesteia, le prezinta senatorilor PSD initiativa legislativa de intarire a autoritatii politistului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: