Carmen Dan se incurca in manipulari. Una zice dimineata despre Parchet si cu totul altceva seara

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marti seara, ca asteapta ca „organele competente sa stabileasca vinovatii” in cazul violentelor din 10 august. Marti dimineata, in cadrul unei audieri in Comisia de Aparare a Senatului, Carmen Dan a acuzat Parchetul ca face „presiuni” asupra sefilor Jandarmeriei.

„Nu am avut timp sa il urmaresc pe domnul Ponta, cred ca este o declaratie care in ultima perioada e in nota in care imbraca iesirile publice. Este parerea dansului, de ce ar trebui sa o comentez eu? Sunt convinsa ca cunoasteti si astazi am fost, alaturi de colegii mei, in Comisia de aparare din Senat si cred ca foarte multe dintre scenariile iscate pe marginea acestui subiect, lansate in ultima vreme, au fost desfiintate, daca pot sa spun asa. Si astept ca lucrurile sa intre pe un fagas normal pentru ca, pana la urma, exista o ancheta in curs, mi se pare absolut firesc sa privim acel eveniment cu echilibru si sa asteptam ca organele competente sa stabileasca vinovatii, daca exista. Mi-as dori, si intr-o parte si in alta, pentru ca sunt foarte interesata ca cei care au provocat violente, ca cei care si-au dorit cu orice chip sa intre intr-o institutie a statului, sa raspunda pentru asta”, a declarat Carmen Dan, marti seara, la Targu Mures, citata de Agerpres.

Iata ce spunea cu cateva ore mai devreme despre ancheta Parchetului:

„Citind comunicatul Parchetului General de ieri, cred ca mai degraba se nasc intrebari decat sa se clarifice lucruri aspecte. Uitandu-ne la toata presiunea care a fost in ultimele zile, presiunea publica pe sefii Jandarmeriei si pe secretarul de stat care raspunde de institutiile prefectului in cadrul Ministerului, luand in calcul inclusiv faptul ca acestia si-au aflat calitatea din media si nu asa cum ar fi fost normal, comunicata de catre Parchetul General, tot ce pot sa spun este ca am incredere ca intr-un stat de drept justitia va functiona si ca pana la urma adevarul va iesi la lumina si ca in instanta de judecata se va face dreptate. Am incredere ca judecatorii vor face lucrul acesta, fara a se intelege ca pun o umbra de indoiala asupra activitatii procurorilor. Am incredere ca actul de justitie se va infaptui si ca pana la urma adevarul se va alege ca apa de ulei”, a spus ministrul Carmen Dan in Parlament.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat marti seara, la Targu Mures, la investirea lui Mircea Dusa in functia de prefect al judetului Mures.

PSD va fi timp de cel putin 10 ani partidul care a batut Diaspora in Piata Victoriei si a gazat oameni, a declarat marti, la Buzau, presedintele Pro Romania, Victor Ponta, care a sustinut ca primul lucru pe care ar trebui sa-l faca viitorul lider al PSD este sa-si ceara scuze pentru ce s-a intamplat pe 10 august.

In opinia sa, din punct de vedere politic acest efect va dura mult timp de acum inainte „daca ministrul Carmen Dan va fi tinuta in continuare in brate de actuala conducere a PSD”.

„Daca maine nu ar mai fi Dragnea presedinte la PSD si ar fi oricine altcineva, primul lucru pe care ar trebui sa-l faca este sa isi ceara scuze pentru ce s-a intamplat pe 10 august. Acesta este primul lucru, dar nu vad astazi in PSD un lider capabil de asa ceva”, a precizat Victor Ponta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: