Carmen Dan, reactie sfidatoare privind Codul de procedura penala: „La mine n-au venit politisti care sa-mi reclame ca ne intoarcem cu 20 de ani in urma”

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri, referindu-se la modificarile din Codurile penal si de procedura penala, ca nu au venit politisti care sa reclame ca „ne intoarcem cu 20 de ani in urma”. Ea a mentionat ca MAI a avut o initiativa, in Comisia speciala pe Codul penal, privind modificari in ceea ce priveste ultrajul, ultrajul judiciar si pedepsirea uciderii unui politist sau unui jandarm.

„La mine n-au venit politisti care sa-mi reclame ca ne intoarcem cu 20 de ani in urma. Trebuie sa nu uitam un lucru: in activitatea de cercetare, din punct de vedere penal aceasta activitate apartine procurorului, el coordoneaza, el conduce ancheta penala si nu politistul”, a mai spus Carmen Dan, dupa ce jurnalistii au aratat ca exista politisti care se plang ca, dupa modificarile celor doua Coduri, Romania s-ar intoarce cu 20 de ani in urma.

Ministrul a afirmat ca Parlamentul a parcurs toate etapele procedurale, astfel incat Codurile penale sa se puna in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si cu toate reglementarile care privesc respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

„Strict pe Codul de procedura penala, eu stiu ca, in activitatea de legiferare, Parlamentul, care este cu totul indreptatit, a parcurs toate etapele de dezbatere si procedurale, asa incat aceste Coduri penale sa se puna in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, cu deciziile CEDO, cu regulamentele europene, in general cu toate reglementarile care privesc respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale”, a spus Carmen Dan, intrebata de jurnalisti ce parere are despre modificarea Codurilor penal si de procedura penala.

Comentarii: