„Carmen Dan trebuie sa plateasca! Demisia nu rezolva nimic”. Rares Bogdan cere dreptate pentru victimele din 10 August

politica

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan solicita ca ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, sa „plateasca” pentru modul extrem de violent in care au intervenit jandarmii pentru reprimarea protestului din 10 august 2018. „Carmen Dan trebuie sa plateasca! Si atentie! O marturisire nu este de ajuns!”, afirma Bogdan.

„Carmen Dan trebuie sa plateasca! Demisia nu rezolva nimic. Mai este mai putin de o luna pana se face anul de la protestul din 10 august! Atunci, in urma gestionarii situatiei direct de catre ministru, cunoscuta drept sluga perfecta a lui Liviu Dragnea, batrani, copii, femei insarcinate, oameni nevinovati au fost batuti si gazati de jandarmi. Cei care au condus jandarmii impotriva poporului au fost avansati de Carmen Dan, au fost facuti sefi mai mari.

Carmen Dan a folosit aceeasi reteta utilizata cu succes de cel care a protejat-o atata timp: a recompensat slugarnicia. Astfel, i-a fidelizat pe cei care au facut abuzuri impotriva protestatarilor. Le-a garantat cumva si faptul ca vor scapa de bratul legii? Le-a garantat celor care au pus in scena manipularile de dinainte, din timpul si de dupa protest ca scapa, deoarece partidul e in tot si in toate? Nu are nimic pe constiinta Carmen Dan? Propaganda odioasa din jurul ‘cazului jandarmeritei aproape omorate’, povestea cu tentativa de lovitura de stat, bataia pe care au primit-o turisti straini, jurnalisti, oameni cu mainile ridicate deasupra capului trebuie uitate deoarece slujnica perfecta si-a dat demisia?

Pentru ce protestau oamenii? Ce doreau ei in strada? Pentru ce au recurs la forma suprema de exprimare a unei natiuni libere? Romanii au venit de pe toate continentele pentru a-si salva tara din ghearele unui grup infractional organizat. Au venit sa spuna ca Romania nu este a PSD, nici a ALDE, ci a copiilor al caror viitor este tot mai incert.

Carmen Dan trebuie sa plateasca! Si atentie! O marturisire nu este de ajuns!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, luni, inainte de sedinta CEX, ca si-a inaintat demisia din functie.

„L-am informat pe premierul Romaniei ca nu este necesar sa supuna la vot in CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus ca pun mandatul pe masa domniei sale si am fost oarecum interesata de motivele pentru care are loc aceasta schimbare. Inteleg ca nu intra in discutie nicidecum un criteriu de neperformanta. Inteleg in subsidiar ca este vorba de o decizie politica iar eu, bineinteles ca respect deciziile. A fost o discutie si referitoare la presiunea strazii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjeaza acum”, a declarat Carmen Dan.

„Plec cu fruntea sus din Ministerul de Interne. Nu am ce sa-mi reprosez”, a adaugat Carmen Dan.

„PSD a cedat presiunilor presedintelui Iohannis”, a mai spus Carmen Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: