politica

Carmen Dan va fi data afara din fruntea MAI cu ajutorul Gabrielei Firea. Tabara Firea-Pandele este foarte nemultumita

PNL a anuntat ca va depune o motiune simpla pentru demiterea ministrul Carmen Dan si va initia procedura de constituire a unei comisii parlamentare pentru evenimentele de la protestul din 10 august.

”Convocata de catre Partidul National Liberal la Comisia de aparare din Senat, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a facut o declaratie cutremuratoare despre interventia fortelor de ordine in Piata Victoriei in data de 10 august. Prefectul Capitalei a afirmat ca a semnat ordinul de evacuare al manifestantilor din Piata Victoriei dupa ora 24, adica in data de 11 august, in conditiile in care purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a sustinut ca a primit acest ordin in data de 10 august, la ora 23.11”, se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Potrivit documentului, declaratiile Sperantei Cliseru sunt foarte grave pentru ca inseamna ca jandarmii au intervenit in forta pentru dispersarea manifestantilor fara ordin semnat de prefectul Capitalei asa cum prevede legea.

”Jandarmeria trebuie sa raspunda acum fara echivoc la ordinul cui au actionat in seara zilei de 10 august pentru reprimarea violenta a protestelor daca nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toata lumea ca actiunea in forta a jandarmilor a fost coordonata de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operatiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricat ar incerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul Romaniei sa musamalizeze interventia brutala a fortelor de ordine din 10 august, cei implicati in aceasta operatiune se incurca in explicatii si minciuni care nu pot acoperi un adevar extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonata de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea. Partidul National Liberal va continua sa cheme la audieri pe toti cei responsabili in comisiile de specialitate ale Parlamentului pana la aflarea adevarului si tragerea la raspundere a celor vinovati. Iar la inceputul sesiunii parlamentare, PNL va depune o motiune simpla pentru demiterea ministrul Carmen Dan si va initia procedura de constituire a unei comisii parlamentare”, se mai arata in comunicatul liberalilor.

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a declarat, luni, ca in timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat in centrul mobil de comanda, ci ”intr-o cladire din cladirile care apartin de guvern”, spunand ca ordinul de evacuare a pietei a fost dat dupa miezul noptii.

”Violentele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au intamplat mult mai tarziu, cand s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanta unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea sa eliberam un spatiu si pe strazi sa se intample acte de vandalism sau de terorism. Cred ca era dupa 12 noaptea (cand am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu stiu ce spune MAI si eu spun ce spun eu”, a spus Speranta Cliseru.

Ea a mai spus ca a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informatiilor de la Jandarmerie.

Declaratiile prefectului vin in contextul in care jandarmii au sustinut ca au primit ordin din partea Sperantei Cliseru la ora 23.11. Cliseru, fost consilier personal al Gabrielei Firea, a ramas una din apropiatele acesteia. De altfel, Firea este atat de nemultumita ca Speranta Cliseru a fost folosita pentru a justifica represiunea din Piata Victoriei incat a refuzat sa participe la nunta lui Dragnea junior.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

8 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

9 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

9 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

9 ore ago