Carmen Dan va zbura curand din functie. Dancila s-a dus umila la Cotroceni pentru discutii cu presedintele Iohannis

politica

Premierul Viorica Dancila are o intalnire neanuntata, miercuri, la Palatul Cotroceni cu presedintele Iohannis. Seful statului i-a cerut lui Dancila, miercuri, sa ii demita „imediat” pe Melescanu si Carmen Dan.

UPDATE: Intalnirea a durat 30 de minute, Dancila a fost prezenta singura la intalnirea cu Iohannis, fara alti ministri. la final, Dancila a sugerat ca Melescanu si Carmen Dan ar putea fi demisi in urma unei „analize” „Nu sunt de acord cu demiterea imediata a ministrului de Interne. Nu poti demite pe cineva fara analiza”, a spus Dancila pentru Antena 3.

”Premierul si presedintele discuta acum despre remanierea guvernamentala. Discutia are loc la Palatul Cotroceni”, au precizat pentru Mediafax surse politice.

Premierul Viorica Dancila i-a transmis miercuri presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice si ministri ai Justitiei, Fondurilor Europene si Romanii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a fost propus Titus Corlatean, diplomat de cariera, pentru Ministerul Justitiei, Ana Birchall, cu specializari aprofundate in domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusa Roxana Manzatu, cu o experienta de 15 ani in domeniul afacerilor si fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost nominalizata Natalia Intotero, care a mai detinut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarant a presedintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlatean, propunerea PSD pentru functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului in care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidentiale din 2014, potrivit unor surse politice.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: