Carmen Dan isi face valiza. Ministrul de Interne: „Raportul 10 August va fi desecretizat in aceasta saptamana”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, miercuri, la Europa FM ca Raportul 10 August va fi desecretizat chiar in aceasta saptamana.

„Va fi desecretizat in aceasta saptamana si veti fi la curent cu aceasta actiune care se va derula la MAI. Este posibil sa-l desecretizam, sunt cateva proceduri in care sunt implicate si alte institutii, dar raspunsul meu este cat mai repede, pana vineri cel tarziu”, a declarat Marcel Vela, marti, la postul de radio Europa FM.

El a precizat ca nu poate da un raspuns foarte clar, pentru ca trebuie sa comunice si cu alte institutii pentru a primi un aviz de desecretizare.

„Eu sunt sigur ca va fi foarte repede primit raspunsul, insemnand ore, nu zile, si in acest context, incepand de maine, oricand este posibil sa facem un comunicat pe aceasta tema. Veti afla toata derularea evenimentelor, implicarea institutiilor si tot ceea ce contine acel raport”, a mai spus Vela

Aproape 800 de protestatari au depus plingeri penale impotriva jandarmilor, dupa violentele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut.

Pina acum au fost audiati peste 1.100 de martori si sute de victime ale violentelor.

Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate si au ajuns la procurori.

Mai mult despre: ,

Comentarii: