Carnea de porc, interzisa in cantinele scolare din orasul italian Lodi. Primarul sustine ca vrea o alimentatie sanatoasa, Lega Nord il acuza ca favorizeaza familiile musulmane

externe

carne de porc, interzisa, cantine scolare, Italia

Consiliul municipal din orasul Lodi, aflat in nordul Italiei, a decis sa interzica folosirea carnii de porc in meniurile din cantinele scolare, declansand o veritabila disputa politica. 

Partidul de extrema dreapta Lega Nord a acuzat administratia  locala ca ar face concesii prin aceasta decizie persoanelor de religie musulmana. „Ati interzis carnea de porc in cantinele scolare doar pentru a face pe plac familiilor musulmane”, acuza Lega. Primarul din Lodi, Andrea Furegato, se apara: „Ceea ce am privilegiul de a administra este o realitate primitoare, putin sensibila la polemici si adesea silentios de harnica in viata de zi cu zi.

Este regretabil ca, intre timp, spre deosebire de o parte a minoritatii care se distanteaza de ceea ce s-a spus, exista cei care, ca si Lega, nu numai ca nu intervin, dar chiar deranjeaza parlamentarii europeni pentru a se plange de absenta suncii si a suncii in meniul actual al cantinei. O decizie luata in conformitate cu recomandarile nutritionistilor, care au cerut, pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, inlocuirea carnatilor cu alte surse de proteine, in timp ce carnea rosie din meniul de astazi este cea de vitel”.

Europarlamentarul Lega Nord, Angelo Ciocca, este hotarat sa aduca la Bruxelles o afacere pe care a definit-o ca fiind „incredibila”, deoarece „in cele din urma sunt discriminati copiii italieni, care ar dori sa manance carne asa cum au facut-o intotdeauna. Decizia primarului este una nebuneasca”, a afirmat el, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: