Cartarescu, agresat in trafic: „Iata-ma si sofer nesimtit. Nivelul nostru de civilizatie SCADE”

news

Scriitorul Mircea Cartarescu explica ce probleme a avut cu masina in urma cu trei zile, cand cateva publicatii au scris ca s-a comportat ca un „bizon” in trafic.

„Iata-ma si sofer nesimtit. In 23 de ani de cand am carnet, am avut un singur caz de forta majora, in care am fost silit sa opresc, un minut, cu lumini de avarie, pe prima banda a unei sosele. A fost acum trei zile. Nu am parasit nici o clipa automobilul. Imediat cum am putut, l-am parcat in spatele blocului. Totul a durat cel mult un minut.

S-a gasit cineva care sa faca o postare halucinanta, in care elementele incriminante majore erau marca masinii mele si premiul la care, dupa informatiile lui, as candida. Nu stiu daca prostia genereaza rautate sau invers – mai curand una se alimenteaza din alta in cerc continuu. Trist este ca s-au gasit, din nou, oameni care sa raspandeasca aceasta instigare pura, cu pofta de scandal si murdarire care ne caracterizeaza in ultimul timp. Care dintre ei n-a fost in situatia aceasta macar o data de cand conduce masina (pana, accident, un om caruia i se face rau la volan etc.; am martori ca am trecut, acum trei zile, printr-o astfel de situatie)? Cine nu a stat macar o data, disperat, cu telefonul la ureche, asteptand ajutor?

Dar trebuie sa ai si putina imaginatie si buna-credinta ca sa iei in seama si variantele astea. Nu sunt singurul care trebuie sa suporte permanent lucruri de felul asta. Toate persoanele cat de cat publice au devenit victimele unor astfel de troli, si vor fi tot mai des, pe masura ce nivelul nostru de civilizatie scade”, a scris Cartarescu pe Facebook.

Joi, Mircea Cartarescu a fost apostrofat de cativa soferi din Bucuresti dupa ce si-a oprit autoturismul, un Audi Q5, pe prima banda a Soselei Stefan cel Mare, provocand astfel un ambuteiaj. Un sofer aflat in coloana i-a strigat scriitorului aflat langa masina: „Sper ca nu asteptati Nobelul aici, ca probabil mai dureaza”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: