Cartarescu, ingrozit de noile actiuni ale lui Dragnea: „Mi se pare deosebit de grav, cel mai grav atentat la lege de pana acum. E incredibil”

news

Scriitorul Mircea Cartarescu, unul dintre participantii activi la protestele din Piata Victoriei, este ingrozit de proiectul lui Liviu Dragnea de a modifica legile astfel incat „sa se faca distictia intre legalitate si oportunitate”.

„Distinctia intre legalitate si oportunitate? Asta duce la o Romanie in afara legii. Mi se pare deosebit de grav, cel mai grav atentat la lege de pana acum. E incredibil”, a scris Cartarescu.

Dragnea a pledat, luni, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania. pentru stabilirea unei distinctii clare intre legalitate si oportunitate. El a sustinut ca acest lucru va fi realizat in Parlament, „indiferent de presiuni”.

„Oportunitatea este a celui care a fost ales sau care a fost numit in mod legitim intr-un proces democratic. Oportunitatea ti-o da legitimitatea unui vot, obligatiile asumate intr-o campanie electorala si libertatea de a lua decizii impreuna cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea asa cum crede acel Consiliul local ales de oameni.

Prea multe institutii isi dau cu parerea despre oportunitate: de ce ai facut drumul ala si nu l-ai facut pe ala? Trebuie sa inteleaga toata lumea ca administratia publica din Romania trebuie sa iasa din aceasta stare de paralizie.

Functionari carora le e frica sa mai semneze, primari care nu stiu daca ceea ce fac azi nu e reinterpretat peste un an sau peste zece ani de zile, oameni de afaceri carora le e frica sa mai discute cu vreun primar sau cu vreun oficial din Romania. Ma refer la oameni de afaceri romani, ca ceilalti nu au probleme”, a aratat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: