Cartarescu, magistral dupa delirul lui Dragnea: „Un sociopat, cand apare o situatie pe care n-o poate manipula, recurge la tapi ispasitori”

news

Scriitorul Mircea Cartarescu a comentat delirul lui Liviu Dragnea legat de Soros, pe care l-a calificat „un personaj malefic”

„Intotdeauna apar astfel de personaje care sunt tapi ispasitori in momentul in care la conducerea unei tari sau la conducerea unei scari de bloc se afla o putere sau niste oameni care ar putea fi caracterizati ca sociopati. Un sociopat nu are sentimentul de vina, nu simte ca poate fi tras la raspundere, binele si raul se definesc in functie de propriile interese, el nu-si poate face rau lui insusi.

Intotdeauna un sociopat, cand apare o situatie pe care n-o poate manipula, recurge la tapi ispasitori. Pot fi de orice fel, numai ca trebuie sa fie astfel de persoane care sa poata fi demonizate, sa li se gaseasca un defect simbolic, mitic, care sa atraga imediat dusmania, adversitatea unui public tinta”, a explicat Mircea Cartarescu, la Digi 24.

Citeste si: O explicatie pentru delirul lui Dragnea de la Romania TV: „Incepe sa piarda controlul, da vina pe dusmani imaginari” – Faptele de coruptie ale sefului PSD ies la iveala

Scriitorul a precizat ca nu romanii l-au inventat pe Soros ca pe un adversar, mentionand ca si in Ungaria sau Polonia a fost vazut ca un demon absolut.

„Cand o putere e antidemocratica, e autarhica, sigur ca va simti foarte puternic adversitatea societatii civile. O guvernare cvasitotalitara nu se teme de partide, de opozitie, opozitia e asa de slaba, ca a permis venirea la putere. Singura capabila sa lupte impotriva unei puteri discretionare este societatea civila”, spune scriitorul.

Totusi, Cartarescu considera ca Soros stie cine este Liviu Dragnea, pentru ca este un om care stie din ziare ceea ce se intampla.

„Probabil ca stie, pentru ca Dragnea e seful celui mai mare partid din Romania, nu se poate ca Soros, care are o cunoastere din ziare a ceea ce se intampla in est, nu se poate sa nu stie de Dragnea. Dar nu poate crede niciun om intreg la minte ca Soros este personal implicat in afacerile lui Dragnea, impotriva sau pentru Dragnea, Soros e interesat de niste principii”.

Citeste si: Dragnea se dezlantuie, dupa dezvaluirile Rise Project: „Nu am afaceri nici in Brazilia, nici in alta parte. Vor sa ma inlature si sa distruga PSD. Soros e un personaj malefic”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: