Casa Alba il sfideaza pe Macron: „Presedintele Zelenski a cerut arme, nu trupe americane”

externe

Volodimir Zelenski, arme, trupe americane, Macron

Statele Unite nu intentioneaza sa trimita trupe pentru a lupta in Ucraina, mentionand ca tot ceea ce cere presedintele Volodimir Zelenski sunt armele de care Ucraina are nevoie pentru a lupta impotriva Rusiei.

Afirmatia a fost facuta de John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Nationala pentru comunicare strategica de la Casa Alba, in cadrul unui briefing pe 5 martie, relateaza Ukrainska Pravda.

Kirby a subliniat ca si Congresul SUA trebuie sa adopte o finantare suplimentara pentru Ucraina, astfel incat „sa putem continua aceasta conducere puternica si sa sprijinim o coalitie de peste 50 de natiuni pe care Statele Unite au pus-o la punct pentru a sprijini Ucraina.

[Presedintele Joe Biden – n.r.] a fost, de asemenea, foarte clar inca de la inceputul acestui razboi: Nu vor fi trupe americane pe teren care sa lupte in interiorul Ucrainei.  Si stiti ce?  Pentru ca presedintele Zelenski nu cere asta.  El cere doar instrumentele si capacitatile”, a adaugat oficialul de la Casa Alba.

„El nu a cerut niciodata ca trupe straine sa lupte pentru tara sa. El si trupele sale vor sa faca acest lucru.  Dar au nevoie de instrumente, iar noi trebuie sa ii ajutam cu asta”, a conchis Kirby.

Reamintim ca presedintele francez Emmanuel Macron a declarat saptamana trecuta ca „nu poate exclude” posibilitatea trimiterii de trupe occidentale in Ucraina. Ulterior, el a adaugat ca vorbele sale au fost gandite cu atentie.

Remarcile lui Macron au provocat o reactie negativa din partea guvernelor aliate, ai caror lideri s-au grabit sa asigure populatia ca nu vor trimite trupe in Ucraina.

Moscova a reactionat cu furie la comentariile lui Macron, avertizand ca desfasurarea de trupe occidentale in Ucraina ar duce inevitabil la un conflict intre Rusia si NATO.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: