externe

Casa Alba incurajeaza Germania sa trimita Ucrainei rachete cu raza lunga de actiune, Taurus, dupa ce americanii au livrat luna aceasta la Kiev rachete ATACMS

Administratia de la Casa Alba spera ca recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu raza lunga de actiune Ucrainei va incuraja Germania sa faca acelasi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus pana acum, a declarat joi un oficial american.

Potrivit cotidianului Ukrainska Pravda, Washingtonul a confirmat miercuri ca a trimis luna aceasta la Kiev rachete ATACMS cu raza lunga de actiune, capabile sa atinga o distanta de pana la 300 km.

Inaintea Statelor Unite, Franta si Regatul Unit au furnizat Kievului rachete cu raza lunga de actiune Scalp si Storm Shadow, care pot atinge o distanta de pana la aproximativ 250 de kilometri.

„Cu privire la Taurus… este o decizie ce revine Germaniei”, a declarat joi un inalt oficial american din domeniul apararii, sub protectia anonimatului, cand a fost intrebat despre o posibila livrare de catre Berlin a unor rachete Taurus cu raza lunga de actiune de fabricatie germana.

„Dar, desigur, odata cu furnizarea americana de ATACMS, precum si cu deciziile anterioare ale Regatului Unit si Frantei de a furniza rachete cu raza lunga de actiune, speram ca acest lucru va juca un rol”, a spus el.

Kievul indeamna Germania de cateva luni sa ii furnizeze rachete de croaziera Taurus, care pot ajunge pana la 500 km, pentru a contracara ofensiva rusa. Berlinul a refuzat insa pana acum, temandu-se de o escaladare a conflictului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

6 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

9 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

8 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

8 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

8 ore ago