Casa Alba, ingrijorata ca SUA mai pot garanta ajutorul militar pentru Ucraina doar pentru cateva saptamani

externe

Casa Alba, fonduri, Ucraina, epuizate

John Kirby, coordonatorul de comunicare strategica al Consiliului National de Securitate al SUA, a declarat joi, in cadrul unui briefing, ca Casa Alba este ingrijorata ca SUA pot garanta ajutorul acordat Ucrainei doar pentru cateva saptamani.

Potrivit cotidianului Ukrainska Pravda, Kirby a mai spus ca administratia Biden este pregatita sa negocieze cu republicanii pentru a continua finantarea. „O eventuala dezarmare a Ucrainei ar trebui sa fie inacceptabila pentru toata lumea. Si stim ca exista un sprijin bipartizan puternic acolo sus. Doar ca exista un numar mic de republicani care vor sa tina ostatic acest ajutor”.

Totodata, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat ca este „uimitor” faptul ca Statele Unite au ajuns in punctul in care „republicanii din Congres sunt gata sa ii ofere lui Putin cel mai mare cadou la care ar putea spera”.

Ea a subliniat ca exista o cale evidenta de urmat: Congresul trebuie sa dea curs solicitarii lui Joe Biden de a suplimenta fondurile pentru cerintele de securitate nationala ale SUA, inclusiv pentru ajutorul acordat Taiwanului, Israelului, Ucrainei si altor tari, precum si pentru fortificarea frontierei de sud.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: