Casa ambasadorului Pakistanului, sparta de hoti in timp ce era pazita de jandarmi. Mesaj dur pentru Carmen Dan: „Jandarmii au primit sarcini bizare”

politica

Deputatul liberal Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, sustine ca spargerea resedintei ambasadorului din Pakistan, obiectiv cu grad ridicat de risc pazit de jandarmi, ar trebui sa-i arate ministrului de Interne Carmen Dan faptul ca Jandarmeria trebuie sa-si perfectioneze atributiile, nu sa primeasca sarcini ”bizare”. ”Domnule Dragnea, doamna Dan, hai sa-i ajutam pe jandarmi sa faca bine lucrurile pentru care s-au antrenat”, scrie Raetchi pe Facebook.

”Faptul ca resedinta ambasadorului Pakistanului – obiectiv cu grad ridicat de risc – a fost jefuita fara ca jandarmul din postul permanent de paza sa aiba vreo reactie (sa ne gandim ce se putea intampla in cazul unui atentat?) trebuie sa-i clarifice definitiv doamnei Carmen Dan faptul ca Jandarmeria e in situatia de a-si perfectiona atributiile deja existente, nu de a primi sarcini si drepturi bizare, precum cel de a desfasura anchete penale sau de a reprima manifestatiile fara restrictiile aplicabile in prezent”, scrie Raetchi in mesajul de pe Facebook, citat de news.ro.

Acesta se adreseaza presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dar si ministrului de Interne, Carmen Dan, solicitandu-le sa-i lase pe jandarmi ”sa faca bine” lucrurile pentru care s-au antrenat.

”Domnule Dragnea, doamna Dan, hai sa-i ajutam pe jandarmi sa faca bine lucrurile pentru care s-au antrenat si pentru care au ales aceasta arma – asigurare si restabilire”, isi incheie mesajul Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

120 de parlamentari PSD au depus un proiect de lege care acorda Jandarmeriei puteri sporite, precum dreptul de a identifica persoane, de a efectua cercetare judiciara, de a perchezitiona autovehicule si de a chema sau conduce persoane la sediu. Initial, propunerea legislativa a fost semnata si de cinci parlamentari PNL; dar acestia si-au retras semnaturile.

Resedinta ambasadorului Republicii Pakistan si casa lui Gheorghe Hagi din Pipera au fost sparte de hoti, in perioada sarbatorilor, iar politistii au un cerc de suspecti si au deschis dosar penal pentru furt calificat. Prejudiciul nu a fost inca stabilit.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Ilfov, Ciprian Romanescu, a precizat pentru News.ro ca in intervalul sfarsitul lunii decembrie – inceputul lunii ianuarie, au avut loc spargeri la doua locuinte din zona Pipera. El a mentionat ca nu se poate preciza exact cand au avut loc acestea pentru ca proprietarii au lipsit de acasa, nici acum nu au revenit, iar sesizarile la Politie au fost facute recent de catre angajati ai acestora. Din acest motiv, nici prejudiciul nu a fost inca stabilit.

Politistii au deschis dosar penal pentru furt calificat, fac cercetari si au un cerc de suspecti.

Purtatorul de cuvant al IJP Ilfov a mai precizat ca una dintre case era pazita de o firma de paza, iar cealalta de Jandarmerie.

Este vorba despre resedinta ambasadorului Republicii Pakistan, care are asigurata paza de jandarmi, iar cealalta locuinta ii apartine, potrivit unor surse, lui Gheorghe Hagi.

In legatura cu evenimentul produs la resedinta ambasadorului Republicii Pakistan, Jandarmeria Bucuresti precizeaza ca, in baza protocoalelor incheiate, se asigura paza obiectivului cu un post permanent, asigurat cu un jandarm.

”Obiectivul este situat intr-un complex de vile si se invecineaza cu proprietati private, vile cu 1, 2 etaje. Jandarmul nu are vizibilitate si nu poate interveni decat la intrarea principala in obiectiv, iar resedinta nu are camere de supraveghere conectate la cabina jandarmului sau alt sistem de alarma care sa atraga atentia asupra faptului ca se intampla ceva in interior”, precizeaza Jandarmeria care mai mentioneaza ca patrunderea in interiorul obiectivului nu s-a facut prin zona supravegheata de jandarm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: